Helsingin sarjakuvafestivaalit etsii työharjoittelijoita tiedotukseen ja tapahtumatuotantoon

Suomen sarjakuvaseura ry etsii työharjoittelijoita mukaan toteuttamaan Helsingin 30. sarjakuvafestivaaleja. Festivaalit järjestetään 28.–30.8.15 Lasipalatsin aukiolla Helsingin ytimessä sekä eri tapahtumapaikoilla ympäri kaupungin. Lisäksi näyttelyitä ja muita festivaaliin linkittyviä tapahtumia järjestetään läpi elo-syyskuun. Festivaalit ovat tänä vuonna osa Helsingin juhlaviikkoja.

juliste web tikkanenTarjoamme näköalapaikan Helsingin sarjakuvafestivaaleille, Suomen ja Pohjois-Euroopan suurimpaan sarjakuvatapahtumaan, jota Suomen sarjakuvaseura on järjestänyt vuodesta 1979. Vuonna 2014 kävijöitä oli n. 25 000 kolmen päivän aikana. Vuoden 2015 festivaalien erityisteemoina ovat pienlehdet ja Aasia.

Festivaaleilla nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten sarjakuvamarkkinat, tekijähaastatteluita, keskustelupaneeleita, gallerianäyttelyitä, työpajoja, performansseja, kilpailuita ja iltaklubeja. Pääteltta keskittyy kirjamyyntiin ja ohjelmanumeroihin ja omakustannemaailma esittäytyy Pienlehtitaivaassa. 

Harjoittelijat ovat työryhmän apuna festivaalien tuottamis- ja tiedotustöissä. Harjoittelija voi erikoistua jompaankumpaan rooliin. Myös graafisen suunnittelun taidoista voi olla iloa! Odotamme harjoittelijalta reipasta otetta sekä oma-aloitteisuutta ja haasteita pelkäämätöntä asennetta. Työ on vaihtelevaa ja se tehdään yhteistyössä vakituisten työntekijöiden ja muun festivaalitiimin ohjauksessa.

Festivaalien toimisto sijaitsee Sarjakuvakeskuksella Helsingin Arabianrannassa (Hämeentie 150).  Paikalla sijaitsee myös Suomen sarjakuvaseuran pyörittämä sarjakuvakauppa, kahvio ja galleria, ja harjoittelija osallistuu myös näiden ylläpitoon ja asiakaspalveluun.  

fest-teltta2014-jussi-pakkanen

Harjoittelun kesto ja tarkemmat yksityiskohdat ovat neuvoteltavissa. Tavoitteena on mielllään puolen vuoden harjoittelu, mahdollisesti lyhyempi (esim. oppilaitoksen kautta). Toiveenamme on, että hakija voi osallistua tapahtuman suunnitteluun alkaen mahdollisimman pian. 

Harjoittelu voidaan järjestää TE-toimiston tai oppilaitoksen kautta, joten hakijan tulisi olla oikeutettu tukeen. Valitettavasti emme pysty maksamaan harjoittelusta tämän lisäksi palkkaa. 

Lisätiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset: info@sarjakuvaseura.fi. Kerro myös, jos sinulla on ajokortti (ei pakollinen, mutta toki plussaa kun ajelemme).

www.sarjakuvafestivaalit.fi
www.sarjakuvaseura.fi

Kuvat: Petteri Tikkanen, Jussi Pakkanen