Helsingin sarjakuvafestivaalit etsii työharjoittelijoita tiedotukseen

festari2018 harjoittelijahakemus2

Kuva © Henry Söderlund 2018

Suomen sarjakuvaseura ry etsii työharjoittelijoita mukaan Helsingin 34. sarjakuvafestivaaleille. Festivaalit järjestetään 7.–8.9.2019 Suvilahden Kattilahallilla ja Tiivistämöllä sekä eri tapahtumapaikoilla ympäri kaupunkia. Lisäksi näyttelyitä ja muita festivaaliin linkittyviä tapahtumia järjestetään läpi elo–syyskuun.

Tarjoamme näköalapaikan Helsingin sarjakuvafestivaaleille, Suomen ja Pohjois-Euroopan suurimpaan sarjakuvatapahtumaan, jota Suomen sarjakuvaseura on järjestänyt vuodesta 1979. Vuonna 2018 kävijöitä oli n. 10 000. 

festari2018 harjoittelijahakemus

Kuva © Joonas Kohonen 2018

Festivaaleilla nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten sarjakuvamarkkinat, tekijähaastatteluita, keskustelupaneeleita, näyttelyitä, työpajoja, performansseja, kilpailuja ja iltaklubeja. Päätapahtuma-alue Kattilahalli keskittyy kirjamyyntiin ja ohjelmanumeroihin ja omakustannemaailma esittäytyy Zine Festissä Tiivistämöllä.

Harjoittelijat ovat työryhmän apuna festivaalien tiedotustehtävissä. Harjoittelun sisältö räätälöidään niin, että harjoittelu hyödyttää hakijan omaa oppimista ja ammattitaidon kasvattamista mahdollisimman paljon. Tiedotustehtävät voivat sisältää mm. artikkelien ja tiedotteiden kirjoittamista, some-viestintää sekä harjoittelijan oman kiinnostuksen mukaan video- tai äänituotantoa.

Ammatillisten taitojen lisäksi harjoittelussa on hyötyä erityisesti sujuvista englannin kirjoitus- ja puhetaidoista. Työ on vaihtelevaa ja se tehdään yhteistyössä festivaalien tuottajan ja tiedottajan ohjauksessa. Tiedotuksen apuna on myös ryhmä aktiivisia vapaaehtoisia.

Harjoittelun kesto ja tarkemmat yksityiskohdat ovat neuvoteltavissa. Tavoitteena on mielellään puolen vuoden harjoittelu, mutta myös lyhyemmät jaksot ovat mahdollisia. Harjoittelu voidaan järjestää TE-toimiston tai oppilaitoksen kautta, joten hakijan tulisi olla oikeutettu tukeen. Valitettavasti emme pysty maksamaan harjoittelusta tämän lisäksi palkkaa.

Työskentely tapahtuu festivaalien ja Suomen sarjakuvaseura ry:n toimistolla Sarjakuvakeskuksella Helsingin Kalliossa (Porthaninkatu 9).

Lisätiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset CV- ja työnäyteliitteineen:  info@sarjakuvaseura.fi, Maura Manninen. Otsikoi hakemuksesi “Harjoittelijahakemus / Helsingin sarjakuvafestivaalit 2019”.