Hehkutus-klubilla rakastetaan kuvakirjoja – ensimmäinen klubi Perjantaiverstaalla 17.3.

Hehkutus-klubi on tapahtuma kaikenlaisille kuvakirjojen suurille rakastajille. Klubille mahtuvat taidekirjat, zinet, sarjakuvat, lasten kuvakirjat, valokuvakirjat, lehdet, journalismi, arkistojen aarteet ja keräilyharvinaisuudet!

Klubi toimii Teurastamon Kirjaverstaalla kuukausittain niin, että Perjantaiklubille kutsuttu Erikoisvieras esittelee omat rakkaimmat, kulutetuimmat, salatuimmat, fanitetuimmat ja tarkimmin vaalimansa aarrekirjansa tai uusimmat löytönsä juurta jaksaen yleisölle. Jopa keskustelu ja euforia on mahdollista! Tyyliliajina klubilla on kirjojen varaukseton ihailu, hehkutus ja ylisanat. 

Klubiemäntänä toimii kuvataiteilija, sarjakuvapiirtäjä, valokuvaaja, kuvakirjojen rakastajatar Kati Rapia.

Paikkana on Kirjaverstas Teurastamolla (Työpajankatu 2 R4, 00580 Helsinki, Kalasatama, Kellohallia vastapäätä)

hehkutus-klubi

PE 17.3. 

Klo 18-20 vieraana valokuvataiteilija, zine-aktivisti Tuukka Kaila (eli Deeli). Tuukka on parhaimmanlaatuinen kuvakirjojen kuluttaja ja niiden tekijä, ja hän mm. vetää Kiasmassa aivan ässää Bookies-seminaaria (bookies.fi). Tuukka tekee itse valokuvazinejä ja toisaalta vedostaa edelleen käsin omat valokuvanäyttelyidensä printit like a boss. Tuukan erään valokuvakirjan nimi on ”Everything I now have, one day I will have lost”, ja jos tämän yhden maailmankaikkeuden parhaimpien ja kaivertavimpien kirjannimien palkinnosta kisaavan kirjannimen jälkeen pystyy omaksumaan lisää taidetta, niin kansien sisältä löytyy esimerkiksi upeata bonsaipuiden kuivahtamiseen liittyvää taidetta!

Tuukka Kaila tuo klubille syyhyttäviä kuvakirjoja – kuuleman mukaan ainakin Linus Billin kirjan Topmotiviert ja Stefan Marxin 85 Zeichnungen. Loput selviävät klubilla! Älä missaa!! 

PE 19.4.

Huhtikuun klubivieras graafikko Jussi Karjalainen! Jussista lisää myöhemmin!

Linkkejä

Kirjaverstaan Facebook-sivu, jossa myös video Hehkutus-klubista
Hehkutus-klubin Facebook-tapahtuma
Lisää Perjantaiverstas-tapahtumista

Kirjaverstas on Sarjakuvakeskuksen, Toukka Lastenkirjakioskin, Nide-kirjakaupan ja Kuvittajat ry:n perustama tila, joka on yhdistelmä kirjakauppaa ja tapahtumia.