Anne Elizabeth Moore – Faktaa ja feminismiä sarjakuvassa 27.–28.1.14

Avoin luento ti 28.1. klo 14.00–15.30
+Työpaja ma 27.1. & ti 28.1. 16.30–20.30

Pajan hinta 20/25 €  (alennettu hinta Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille ja työttömille). Luento on ilmainen.

aemphoto-224x300Anne Elizabeth Moore on yhdysvaltalainen kirjailija, journalisti, tutkija ja sarjakuvakäsikirjoittaja. Moore vierailee Suomessa puhumassa mm. työstään Ladydrawers-sarjakuvakollektiivin kanssa. Kollektiivi tekee naisvoimin faktapohjaisia sarjakuvia ja reportaaseja, käyttäen aineistonaan esimerkiksi tilastoja.

Don’t Be a Dick -projekti tutkii sukupuolijakaumia sarjakuva-alalla ja seksismiä sarjakuvien aihealueiden piirissä. Yhdysvaltalaisen sarjakuva-alan realiteetteja, levityskanavia, markkinointia, aihealueita ja historiaa käsitellään useiden piirtäjien voimin faktalähtöisesti, hauskasti ja feministisestä näkökulmasta.

dont-be-a-dick

Monialainen ja palkittu, nykyään Chicagossa asuva Moore on viime aikoina tutkinut myös mm. tekstiiliteollisuuden realiteetteja Kambodžassa. Hän on myös käsikirjoittanut useita tekstiiliteollisuuteen liittyviä sarjakuvia.

Moore kertoo Sarjakuvakeskuksella työstään journalismin, sarjakuvan ja tiedonhankinnan parissa avoimessa luentotilaisuudessa. Luennon lisäksi järjestettävä työpaja käsittelee mm. tilastojen ja haastattelujen käyttämistä taiteellisen työn pohjana ja se on suunnattu niin sarjakuvantekijöille kuin kaikilletaiteesta, kirjoittamisesta ja tiedon visualisoinnista kiinnostuneille. Hinta sisältää välineet ja omia välineitä voi myös ottaa mukaan. Luennon ja työpajan kielenä on englanti. 

Työpajaan ilmoittautumiset sekä lisätiedot os. johanna.rojola@sarjakuvaseura.fi.

In English:

Anne Elizabeth Moore is a Chicago based writer, researcher, journalist and comics scriptwriter. On her visit at the Comics Center she will give a free lecture on her work with the Ladydrawers comics collective, as well as other projects such as research on the textile and garment industries. There will also be a workshop for artists and writers. For more information and signing up for the workshop, contact johanna.rojola@sarjakuvaseura.fi.

  • Lecture Tues 28th Jan 2PM – 3.30PM
  • Workshop Mon 27th & Tues 28th Jan 4.30PM – 8.30PM, 20/25€

Linkkejä:

Kotisivu: anneelizabethmoore.com

The Ladydrawers Comics Collective: ladydrawers.wordpress.com

Don’t Be a Dick: bitchmagazine.org/post/announcing-a-new-series-about-the-comics-industry-dont-be-a-dick

Fast Fashion: www.truth-out.org/news/item/18162-ladydrawers-fast-fashion

fast-fashion

Fast Fashion © Anne Elizabeth Moore & Julia Gfrörer

zoned

Zoned © Anne Elizabeth Moore & Melissa Mendes