Tilattavat palvelut

sarjakuvapaja aino web

Sarjakuvakeskus suunnittelee ja toteuttaa kouluille, yhteisöille, organisaatioille ja yrityksille koulutuksia, kursseja ja työpajoja.

Hintatasoamme kuvaa se, että veloitamme kahden tunnin työpajasta tai kurssista:

  • pieneltä yhteisöltä 350 €
  • kaupungilta tai kunnalta 450 €
  • yritykseltä 750 €

Hintoihin lisätään arvolisävero sekä mahdolliset matkakulut.

Ota yhteyttä: opetus@sarjakuvakeskus.fi.

sarjakuvailmaisu-kuvitus

Sarjakuvapiirtäminen on matalan kynnyksen taidetta, sillä aloittamiseen tarvitaan vain vähän välineitä. Sarjakuvan lisäksi opetamme myös kuvituksen, animaation ja katutaiteen sisältöjä.

Sarjakuvakurssi tai -työpaja sopii osaksi yrityksen henkilöstökoulutusta tai virkistyspäivää, tai sitä voi käyttää apuna organisaationkehittämisessä.

Kurssien ja työpajojen sisältöä on aina mahdollista muokata ja kehittää asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Voimme järjestää kursseja sekä Sarjakuvakeskuksessa, verkossa että organisaationne omissa tiloissa.

Monilla opettajillamme on erityisosaamista eri tekniikoissa tai työskentelyssä eri kohderyhmien kanssa. Meillä on myös kokemusta erilaisista erityisryhmistä, sillä olemme järjestäneet sarjakuvapajoja esimerkiksi vankien, muistisairaiden ja seniorien parissa.

Sarjakuvakeskuksella on laaja verkosto sarjakuvataiteilijoita ja -opettajia. Löydämme varmasti oikean tekijän teidänkin tarpeisiinne.

Tässä Powerpoint-esityksessä avataan enemmän sitä, miten yritykset ja yhteisöt voivat hyödyntää sarjakuvaa. (pdf)

Sarjakuvatyöpaja

Työpajassa käydään läpi sarjakuvan perusteita, sarjakuvaa ilmaisun muotona sekä tutustutaan tarinankerrontaan erilaisten harjoitusten kautta. Sisältöä sarjakuviin opitaan löytämään omasta elämästä, ajankohtaisista aiheista ja lähellä olevista mielenkiintoisista asioista.

Työpajan hyödyt osallistujille

  • sarjakuvaan ja nykysarjakuvaan tutustuminen
  • piirtämisen tekniikoihin tutustuminen
  • kehittää sekä kielellistä että kuvallista ilmaisua
  • käsikirjoittamisen vinkit ja inspiraatiotekniikat
  • matalan kynnyksen lähestyminen sarjakuvaan
  • sarjakuvan käyttö omassa ilmaisussa ja viestinnässä

sarjakuvakeskus tussit

Sarjakuvasuunnistus

Sarjakuvasuunnistusrata on 3–6 vaiheinen reitti, jonka jokainen rasti sisältää lyhyen sarjakuvatehtävän. Tehtävät soveltuvat joko yksin tai pienessä ryhmässä, kuten perheen tai kaverin kanssa toteutettaviksi.

Sarjakuvasuunnistuksen rastit sijoitetaan ulkotilaan. Tehtävät ovat muutaman minuutin mittaisia animoituja videoita, jotka avataan rasteille sijoitettujen QR-koodien avulla. Tehtävät voi toteuttaa paikan päällä tai kotona. Radat voidaan suunnitella paikkakohtaisesti tai niin, että samanlaisia ratoja sijoitetaan kaupungin eri alueille.

Olemme toteuttaneet lapsille ja nuorille suunnattuja suunnistusratoja Helsingin ja Espoon kaupungeille 2020–2021.

Infosarjakuva ja livekuvitus

Voit kysyä meiltä myös sarjakuvan käytöstä viestinnässä. Meillä on kokemusta yhteistyöprojekteista esimerkiksi sarjakuvataiteilijoiden tuomisesta osaksi seminaarin ohjelmaa tai viestimään sarjakuvastripeillä.

Kuvat: Aino Sutinen, Joonas Lehtimäki, Aino Sutinen