Syksyn käsikirjoitustyöpaja

Käsikirjoitustyöpaja on jatkoa viime syksyn Perusteellinen ja monipuolinen käsikirjoituskurssi -kokonaisuudelle, mutta ei edellytä edellisen kurssin käymistä. Syksyn käsikirjoitustyöpaja on tehtäväpainotteinen, mutta teoreettinen osa kulkee käsi kädessä tekemisen kanssa. Kurssilla esitellään erilaisia työvälineitä tarinan tekemiseen ja analysointiin.

Työpaja sopii kaikille tarinankerronnasta ja käsikirjoittamisesta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja käsikirjoittamisesta tms. Työpaja rakentuu luennoista ja useista harjoitustehtävistä. Luentomateriaali on osittain samaa kuin viime syksyn käsikirjoituskurssilla. Esim. Keith Johnstonen tarinamalli ja johdatus tarinan rakenteeseen tulevat olemaan tuttuja aikaisemmilla kursseille olleille, mutta nämä luennot sijoittuvat työpajan alkuun.

Kurssilla käsiteltäviä teemoja ovat dramaturgia, draama ja rakenne, Linda Seger ja hahmon luominen tarinaan, tekstin ja kuvan erot kerronnassa, jännite ja luominen, aika ja paikka, tarinan viimeistely, minä ja oma elämä tarinan lähtökohtana, kertova/ei-kertova tarina, tavallisimmat tarinamallit ja perusteemat, nollaversio, tyyli.

Tehtävät ja harjoitukset on kerätty laajasti luovan kirjoittamisen, teatterin, sarjakuvan ja elokuvakäsikirjoittamisen alueilta. Kurssi soveltuu muillekin kuin sarjakuvaan suuntautuneille.

Opettaja: Sarjakuvataiteilija ja -opettaja Antti Hintsa (Antti Kiro)

Hinta: 75/60€ (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)

Torstaisin 22.9-30.11. kello 17-19, kurssikertoja on yhteensä kymmenen.

Kuvitus: Maia Liukko