Kuvituskurssi (syksy 2020)

*Koronainfo

Kurssi on suunnattu piirtämistä jonkin verran harrastaneille. Kurssilla keskitytään erityisesti kirjakuvitukseen. Erityisenä huomion kohteena on kerätä itselleen erilaisia työskentelymalleja ja -prosesseja: mistä saadaan ideoita, miten ratkaistaan toimeksiantoja ja miten kehitetään itseään luovana persoonana. Kurssilla avataan myös kuvituksen historiaa, alan tämänhetkisiä näkymiä sekä toimimista alalla. Pääpaino on kuitenkin persoonalliseen kuvitusilmaisuun syventymisessä.

Kurssilla tarkastellaan tekstin ja kuvan yhdistämisen mahdollisuuksia. Kurssin aikana etsitään materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi, suunnitellaan hahmoja ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään mahdollisesti kuvakäsikirjoituksen tekemiseen ja kirja-aukeaman sommitteluun.

Ota mukaan luonnoskirja, johon voit kurssin aikana kerätä kuvitukseen liittyviä työkaluja, luonnoksia ja valmiita kuvituksia. Kurssin aikana käytetään paljon kyniä ja piirretään käsivaratekniikkaa hyödyntäen.

KURSSIN TIEDOT:

Aikataulu: tiistaisin 8.9.–1.12.2020 klo 18.00–19.45 (syyslomaviikolla 42 ei opetusta)

Kurssimaksu: 165 € / 130 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.)

Opettaja: Terhi Ekebom ja Sari Airola

Ilmoittautuminen verkkolomakkeen kautta.

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova ja sen voi peruuttaa maksutta 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi. Tämän jälkeen perimme 20 euron peruutusmaksun. Kurssin alettua ei peruuttaminen ole enää mahdollista, jolloin perimme kurssin täysihintaisena.

Nadja kuvituskurssikuva

Kuvitus: Nadja Sarell