Kuvituskurssi (Syksy 2018) TÄYNNÄ

Kurssi on suunnattu piirtämistä jonkin verran harrastaneille. Kurssilla keskitytään erityisesti kirjakuvitukseen. Erityisenä huomion kohteena on kerätä itselleen erilaisia työskentelymalleja ja -prosesseja: mistä saadaan ideoita, miten ratkaistaan toimeksiantoja ja miten kehitetään itseään luovana persoonana. Kurssilla avataan myös kuvituksen historiaa, alan tämänhetkisiä näkymiä sekä toimimista alalla. Pääpaino on kuitenkin persoonalliseen kuvitusilmaisuun syventymisessä.

Kurssilla tarkastellaan tekstin ja kuvan yhdistämisen mahdollisuuksia. Kurssin aikana etsitään materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi, suunnitellaan hahmoja ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään mahdollisesti kuvakäsikirjoituksen tekemiseen ja kirja-aukeaman sommitteluun.

Ota mukaan luonnoskirja, johon voit kurssin aikana kerätä kuvitukseen liittyviä työkaluja, luonnoksia ja valmiita kuvituksia. Kurssin aikana käytetään paljon kyniä ja piirretään käsivaratekniikkaa hyödyntäen.

KURSSIN TIEDOT:

Opettaja: Nadja Sarell

Aikataulu: 11.9.–4.12. tiistaisin klo 18–20, (12 opetuskertaa)

syyslomaviikolla 16.10. ei opetusta)

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9

Hinta: 130/110 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)

Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeen kautta. KURSSI ON TÄYNNÄ Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen veloitamme 20€. Kurssin peruuttaminen kurssin alettua ei ole mahdollista.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 8. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.

Nadja kuvituskurssikuva

Kuvitus: Nadja Sarell