Sarjakuvakeskuksesta

KORONAINFO / COVID-19 INFO

 

 porthaninkatu galleria 360 tammikuu 2017 1000

PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI

Galleria Sarjakuvakeskus, opetustilat ja Suomen sarjakuvaseuran toimisto sijaitsevat Sarjakuvakeskuksella Helsingin Kalliossa. 

sarjakuvakeskus ulkoa web2

seura logo

Yleinen sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., henkilökunnan suorat yhteystiedot täältä. Opetukseen liittyvät asiat: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100. Ma-ke 11–16 on kaikkein paras aika soittaa toimistolle, henkilökunnan läsnäoloajat vaihtelevat. 

Aukioloajat täällä.

Saavutettavuustiedot täällä. Tila on valitettavasti esteellinen.

SOSIAALINEN MEDIA

Sarjakuvakeskuksen Facebook
Comics Center Twitter
Sarjakuvakeskuksen Instagram

Tilaa Suomen sarjakuvaseuran uutiskirje sähköpostiisi (n. kuusi kertaa vuodessa) täyttämällä pieni kaavake täällä.

SARJAKUVAPISTEET

  • Jatkuvia sarjakuvakursseja on tällä hetkellä Kalliossa, Arabiassa, Vuosaaressa, Tapiolassa, Karakalliossa ja Sörnäisissä. Lisätietoa täältä. 

Kuvitus: Tuomas Tiainen

Sarjakuvakeskuksesta

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu sarjakuva-alan monitoimikeskus, jonka taustalla toimii Suomen sarjakuvaseura ry. Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille.

Keskuksella järjestetään muun muassa kursseja aikuisille ja lapsille. Sarjakuvaopetusta on aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Kursseja pidetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla omissa tiloissa ja yhteistyötahojen tiloissa.

Kursseja ja muita palveluita voi myös tilata muualle ja Sarjakuvakeskuksella on hyvä suomalaisten sarjakuvaopettajien kontaktiverkosto. Lisää kursseista täällä.

Sarjakuvakeskus toimii tapahtumapisteenä erilaisille tapahtumille. Galleria Sarjakuvakeskus  Kalliossa pitää näyttelyitä ja tilan voi vuokrata näyttelykäyttöön.  Lisää tiloista täällä.

Sarjakuvakeskus on itsenäinen kulttuurikeskus, joka sijaitsee tällä hetkellä kahdessa eri osoitteessa. Aiemmin se sijaitsi Kalliossa (2008–10) ja Arabiassa (2010–2016). Monimuotoiset projektit sekä keskuksella työskentelevän henkilökunnan asiantuntemus ja suhteet mahdollistavat myös paljon kansainvälistä toimintaa.

Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaalit sekä yhteistyö muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa ovat toiminnan tärkeä osa. Sarjakuvaseura julkaisee myös Sarjainfo-lehteä, jonka jäsenet saavat kotiinsa. Jäsenet saavat myös kortin, jolla saa alennusta Sarjakuvakeskukselta ja yhteistyötahoilta.

PALVELUITA YHTEISÖILLE, YRITYKSILLE JA YKSILÖILLE

Normaalin viikkotoiminnan lisäksi teemme paljon muutakin. Esimerkkejä palveluista, joihin erikoistumme:

  • Kurssit ja työpajat eri kohderyhmille, sarjakuvaopettajien välittäminen
  • Puhujat ja asiantuntijat eri tilaisuuksiin
  • Eri tarkoituksiin räätälöidyt sarjakuvat, stripit, infosarjakuvat, luentokuvitukset, livepiirrokset, karikatyyrit jne.

Lisätietoa palveluista täällä!

Voit myös vuokrata tilojamme ja samalla halutessasi ostaa palveluita, kuten sarjakuvapajan kokoukseen, syntymäpäiville tai vaikka polttareille.

Olemme myös avoimia erilaisille yritys- ja yhteisöyhteistyömalleile ja voimme neuvotella myös esimerkiksi sponsorisopimuksista.

Suomen sarjakuvaseura ry

Suomen sarjakuvaseura on vuonna 1971 perustettu sarjakuva-alan keskusjärjestö. Perustamisestaan asti sarjakuvaseura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se toimii asiantuntijaorganisaationa ja tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoillekin.

sarjakuvaseura.fi


KALLIO, PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI

  • Sarjakuvakeskuksen galleria ja opetustilat, Suomen sarjakuvaseuran toimisto ja Turun Sarjakuvakauppa
  • Avoinna ma-pe 15–19, la 11–16

SARJAKUVAPISTEET

  • Sarjakuvakursseja on Arabiassa, Vuosaaressa, Roihuvuoressa, Tapiolassa, Karakalliossa ja Sörnäisissä. Lisätietoa täältä. 

Valokuvat: Henry Söderlund