Taidetta, tiedettä ja avaruus – Random Walk Comics

Random Walk Comicsin Space-näyttely on yleisön hämmästeltävänä Sarjakuvakeskuksella 29.4.–16.5. Taidetta, tiedettä ja avaruus – mistä on kyse?
 
random-walk-comics-web4
 
Näyttelyn takana on Random Walk Comics -kollektiivi, joka pyrkii tuomaan oppimisen, tieteen ja taiteen yhteen. Space-näyttelyn inspiraationlähteenä on tiede ja näyttelystä huokuu se, kuinka tiede voi antaa äärettömän määrän inspiraatiota taiteilijoille. Random Walk Comicsiin kuuluu kolme taiteilijaa: Karoline Stjernfelt (Tanska), Frøydis Sollid Simonsen (Norja) ja Mari Ahokoivu (Suomi).
 
random-walk-comics-web6
Mari Ahokoivu ja Karoline Stjernfelt näyttelynavajaisissa.
 
Kollektiivin taiteilijat tapasivat toisensa Malmön Serieteket-sarjakuvakoulussa ja kulkivat yhdessä junamatkat Kööpenhaminasta koululle. Juttua riitti yllin kyllin tieteestä ja taiteesta, joten päätös jonkinlaisesta yhteisprojektista oli selvä. Tavoitteiksi muodostuivat muunmuassa tiedon lisääminen ja maailmankaikkeuden ymmärtäminen.
 
random-walk-web
 
random-walk-comics-web5
 
Mari Ahokoivu kertoo näyttelyssä olevan esillä kolme hänen teostaan: Ursa Major, Pluto sekä Oonafantti-lastensarjakuvaosio. Ursa Majorissa tarkastellaan tähtikuviota tieteelliseltä kannalta, historiaa ja myyttejä unohtamatta. Teoksessa runollisuus yhdistyy tieteellisiin faktoihin. Plutossa puolestaan käsitellään planeetan kääpiöplaneetaksi siirtymistä sekä Pluton löytämisen historiaa.
 
Random Walk Comics on lisäksi pienlehden julkaisija. Lehdessä on pidempiä sarjakuvia ja se toimii myös näyttelykatalogina. Tarkoituksena on myös julkaista pienlehti verkossa myytävänä PDF-versiona. Itse näyttely jatkaa matkaansa pohjoismaakiertueella Kööpenhaminaan ja Random Walk Comicsin tulevaisuuden visiona on laajentaa avaruuden jälkeen teemaa myös muihin mielenkiintoisiin tiedeaiheisiin.
 
Teksti: Johanna Hakanen
Kuvat: Antti Ahokoivu

Space-pienlehteä voi ostaa Sarjakuvakeskukselta 5 € hintaan. Näyttelyssä on myös puuhanurkka lapsille.

 
random-walk-comics-web3
 
random-walk-comics-web1
 
random-walk-comics-web8