Sarjissäpinät vei sarjakuvan Pohjanmaalle

Kauhajoella toteuttettiin 7.–12.10. Sarjissäpinät. Sarjissäpinät oli Kauhajoen kirjaston ja Sarjakuvakeskuksen yhteishanke, jossa sarjakuva-, katutaide- jakäsikirjoituskursseja tarjottiin yhden viikon aikana ilmaiseksi kaikille, vauvasta vaariin.

Sahakylän koulun työpaja, Sarjissäpinät

Kuva Sahankylän koulun sarjakuvatunnilta.

Viikon aikana toteutuneita kursseja olivat mm. teippigraffitityöpaja, seniorisarjakuvatyöpaja, käsikirjoitustyöpaja, roolipelisarjakuvatyöpaja, valosarjakuvatyöpaja ja improvisaatiosarjakuvatyöpaja. Nämä kaikki kurssit järjesttiin Kauhajoen kirjastolla. Tämän lisäksi Kauhajoella yhteiskoululla ja Sahakylän koululla pidettiin sarjakuvan perusopetuksen tunteja lapsille ja nuorille.

Säpinöillä vierailivat pitämässä työpajoja ja luentoja sarjakuvataiteilijat Anni Nykänen, Milla Paloniemi, Jarno Latva-Nikkola ja Pertti Jarla.
 
katutaide2 web

Viikon aikana kursseille olisi mahtunut enemmänkin väkeä, mutta säpinät tavoitti kuitenkin mukavasti kauhajokelaisia. Sarjissäpinöistä on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma. Säpinät olisikin hyvä lisä suomalaisten sarjakuvatapahtumien joukkoon. 

Linkkejä:  
Pohjalainen-lehden artikkeli
Ilkka-lehden artikkeli
 
Teksti ja kuvat: Antti Hintsa
 
Sahakylän koulun työpaja, Sarjissäpinät
 
Sahankylän koulun työpajan satoa.
 
seniorit-kauhajoki web
 
seniorit2 web
 
seniorit3 web
 
Seniorien sarjakuvatyöpajassa kerrottin tarinoita omasta elämästä.
 
katutaide1 web
 
katutaide3 web
 
Katutaidepajassa koristeltiin kirjastoa.