Sana on vapaa! Blogi Vuosaaresta vuosaarelaisille

Vuosaari.munstadi.fi on kaikille vuosaarelaisille avoin blogi, johon voi kirjoittaa Vuosaaren tapahtumista ja ympäristöstä.

-– Blogi on tarkoitettu kaikille Vuosaaressa asuville ja alueesta kiinnostuneille, Vuosaaren nuorisotyöyksikön aluetyöntekijä Jukka Mattila sanoo.

Blogissa ovat mukana nyt Vuosaaren nuorisotyöyksikkö, Sarjakuvakeskus ja Helsingin kaupungin Lähiöprojekti-hanke. Lisäksi yhteistyötä tehdään Vuosaaren kirjaston kanssa. Lisää paikallisia yhteistyötahoja, asukkaita ja kouluja on tulossa koko ajan.  

Blogiin on tähän mennessä kirjoitettu alueellisista tapahtumista, Vuosaaren alueen julkista taideteoksista, tyttöjen skeittauksesta ja FINN-MAMU -monikulttuurinen yhdistys ry:n ruokapiiristä.

Kirjoittajia, kuvaajia ja juttuja kaivataan lisää. Blogikirjoituksen pituudella ei ole väliä, vaan kaiken pituiset kirjoitukset ja juttuideat ovat tervetulleita. Blogi pyrkii olemaan kirjoittajiensa näköinen ja kertomaan niin alueen hyvistä kuin huonoistakin puolista. Tarkoituksena ei ole kiillottaa Vuosaaren imagoa. 

– Haluamme, että ihmiset löytäisivät Vuosaaren palveluita ja tapahtumia blogin kautta, ja saisivat tietoa asuinalueestaan. Blogin tulisi palvella paikallisten tarpeita. Haluamme tehdä blogista myös interaktiivisemman ja hyödyntää karttapohjia Vuosaaren paikkojen löytämisessä. 

tuomastiainen Vuosaari A4 WEB

Blogiprojektin myötä Sarjakuvakeskus tuo lisää toimintaa Vuosaareen

Sarjakuvakeskus jalkautuu tänä vuonna kiinteästi Vuosaareen. Torstaisin 13.3. alkaen koulujen loppuun asti Sarjakuvakeskus on Kalllahden nuorisotalolla. Torstaipäivän aikana pidetään lasten pajoja, iltapäivällä nuorten avoin paja ja illalla aikuisten iltaryhmä, sekä palvellaan myös paikallisia toimijoita, kouluja ja sarjakuvaharrastajia. 

Sarjakuvakeskus on aktiivisesti mukana myös Vuosaari-blogissa. 

– Sarjakuvakeskuksen kautta järjestettävissä pajoissa ja kursseissa voidaan tarjota tukea ja opastusta tekstinkirjoittamiseen ja erilaisten sarjakuvien tekemiseen monipuolisesti eri lähestymistavoin. Blogi tarjoaa hyvän paikan erilaisille tuotoksille, oli kyseessä sitten teksti, sarjakuva, runo, valokuva tai vaikka animaatio, Sarjakuvakeskuksen toimintavastaava Petri Koikkalainen sanoo.

Lisäksi 2014 Vuosaaressa järjestetään erilaisia tapahtumia, joista paljastetaan ajallaan lisää. Nuorten lavarunous-/katutaidepäivä on ainakin suunnitteilla ehkä jo kevään aikana. Lavarunoustyöpaja on toteutettu yhteistyössä Helsinki Poetry Connectionin kanssa. 

– Lavarunouspajoissa oppilaat kirjoittavat itse runoja ja lausuvat niitä luokassa. Olemme pitäneet näitä pajoja aikaisemminkin. Siinä otettiin vaikutteita rapista, stand-upista ja spoken word -taiteesta. Osa nuorista oli aika liekeissä, ja he heräsivät nyky- ja lavarunouden monipuolisuuteen, Koikkalainen sanoo.

Vuosaari-blogin pitäjien suunnitelmissa on myös valokuvanäyttely vuosaarelaisten ottamista Vuosaari-maisemakuvista. Blogin lukijat voivat laittaa kuviaan Vuosaari-blogiin tai Facebookiin, josta sitten valitaan kuvat näyttelyyn.

Lisätietoa: http://vuosaari.munstadi.fi/

Teksti: Matleena Kantola

Kuva: Tuomas Tiainen