Kauhajoen sarjissäpinät toi sarjakuvatoimintaa Pohjanmaalle

Sarjakuvakeskus järjesti tuossa viime kuussa 24.–29.11.14 upeat sarjissäpinät yhteistyössä Kauhajoen kirjaston kanssa. Ne olivat kuin viikon kestävät minifestarit, joiden aikana kirjasto täyttyi katutaiteesta, sarjakuvista, työpajoista, haastatteluista ja parista näyttelystä. 

Kaikki alkoi jo viikkoa ennen itse säpinöitä, kun allekirjoittanut, Hanna-Pirita Lehkonen, avasi kirjastolla oman sarjakuvanäyttelynsä. Kauhajoella syntynyt taiteilija herätti huomiota myös Kauhajoen omassa sanomalehdessä asti, ja lehti esitteli hyvin myös tulevien säpinöiden toimintaa.

kauhajoen-sarjissapinat-2014-7 web

Pääkirjaston lisäksi mutta työpajoja pidettiin myös seitsemässä eri koulussa, toimintakeskuksessa ja vanhusten talossa. Tämän lisäksi kirjastolla järjestettiin työpajoja koko päivän ajan aamusta iltaan. Koululaisten kanssa työpajoissa käytiin läpi sarjakuvan perusteita ja seniorien kanssa muisteltiin sarjakuvan keinoin Kauhajoen historiaa.

Seuraavalla viikolla alkoivat itse sarjissäpinät. Kirjasto koristeltiin upeaksi teippitaiteen avulla ja monet nuoret osallistujat koristivat kirjaston hyllyjen päädyt kaikenlaisilla upeilla teippiteoksillaan.
 

Teippityöpajan lisäksi paikalla oli monia muitakin työpajoja, pienlehtien teosta mangapajan kautta polaroid kuviin. Työpajojen lisäksi paikalla oli myös sarjakuvataiteilijoiden haastatteluja, joissa päästiin kurkistamaan syväluotaavammin taiteilijoiden työhön ja elämään. Kirjastolla vierailivat kirjastolla vierailivat mm. Joonas Lehtimäki, Anni Nykänen ja Milla Paloniemi.

kauhajoen-sarjissapinat-2014-8 web

kauhajoen-sarjissapinat-2014 web

kauhajoen-sarjissapinat-2014-4 web

Sarjakuvapiirtäjät Jonna Kuitunen ja Hanna-Pirita Lehkonen opettivat ja kertoivat omasta työskentelystään.

Kauhajoen sarjissäpinät olivat tänä vuonna toista kertaa ja kauhajokelaiset olivat tänä vuonna selvästi ahkerampia käymään säpinöiden erilaisissa tapahtumissa. Toivottavasti säpinät järjestetään myös ensi vuonna!
 
Teksti: Hanna-Pirita Lehkonen 
Kuvat: Antti Hintsa

Linkkejä:

Lisää valokuvia vuosien 2013 ja 2014 sarjissäpinöistä Suomen sarjakuvaseuran kuvagalleriassa
Kauhajoen sarjissäpinöiden ohjelma 2014

Tapahtuma oli osa Sarjakuvakeskuksen muualla järjestettävien tapahtumien sarjaa. Seuraavat säpinät pidetään loppuvuodesta 2015.