Kahvia ja sarjakuvia Turun sarjakuvakaupan pop-upissa Kalliossa

Teksti ja kuvat: Taina Hassinen

Turun sarjakuvakaupan pop-up-piste Helsingin Kalliossa on täyttänyt odotukset, ohikulkijoita tupsahtelee sisään tutkimaan kirjahyllyjä ja kauppa käy mukavasti. Tunnelmallisen kivijalkaliikkeen tiskiltä saa myös espressoa ja cappuccinoa, pikkusuolaista ja makeaa, jätskiä ja karkkia. Osa asiakkaista astelee sisään uteliaisuuttaan, jotkut tulevat varta vasten hakemaan mm. englanninkielisiä albumeita, joita ei muualta saa. Hyllyistä löytyy parisentuhatta nimikettä, eli suunnilleen puolet Turun myymälän valikoimasta. Tarjolla on myös sarjakuva-aiheisia T-paitoja, kangasmerkkejä, postikortteja, parkkikiekkoja, festarimukeja ja seinäkalentereita.

popup7

Viime vuoden hitti Turussa oli Kris Keräsen omakustanne #Ahistaa ja pop-upin avajaisohjelmassa oli tekijän uuden albumin Ahistunu pupu – Elämältä piilopaikan sain julkkarit. Taiteiden yönä 25.8. signeeraamaan saapuvat Pertti Jarla ja Jarkko Vehniäinen, perjantaina 26.8. on Jyrki Nissisen Borgtron-sarjakuvalehden julkistustilaisuus, jolloin kuullaan myös hänen musisointiaan. Tiistaina 30.8. pop-upissa julkistetaan kaksi rikossarjakuvaa, Tapani Baggen ja Aapo Kukon Harmaa susi ja Ossi Hiekkalan Nimettömien hautojen maa. Sarjakuvafestivaalien yhteydessä on toiveissa saada paikalle Simon Hanselmann, jonka sarjakuvavedosten näyttely värittää pop-upin seiniä. Muu ohjelma lyödään lukkoon festariviikolla.

popup4

popup6

Hanselmannin näyttelyä on pystytetty Sarjakuvakeskuksen avustuksella ja kahvilatiskin takana palvelevat vuoroin turkulaiset ja stadilaiset. Sarjakuvakaupan toimitusjohtajan Petteri Ojan mukaan ihanteellista olisi, jos yhteistyö jatkuisi tulevaisuudessakin. Sarjakuvakeskuksella on edessä muutto Arabianrannasta ja siinä vaiheessa voisi löytyä synergiaetua Helsingin ja Turun kauppa- ja galleriatoimintojen yhdistämisellä.

Pop-up Turun sarjakuvakauppa 4.9. asti Kalliossa osoitteessa Hämeentie 26.
Auki arkisin klo 11–18, la klo 11–16. 
Linkki Facebook-tapahtumaan. 

Helsingin sarjakuvafestivaalit 2.–4.9.16 

popup2

popup1

popup3