Kevään kurssiuutuudessa sukelletaan komiikan keinoihin

Aalto-yliopistossa opettava käsikirjoittaja ja ohjaaja Johan Eichhorn luotsaa kevään komiikka ja tarinankerronta kurssia

Kurssilla käydään läpi monipuolisia komiikan työkaluja, kuten sanan ja kuvan ristiriita, koominen perspektiivi, koominen konflikti, odotuksen luominen ja pettäminen, absurdi ja musta huumori.

Työkalujen kerryttämisen jälkeen on tarkoitus ideoida tarinoita, joita kehitetään koko kurssin läpi. Samalla opetellaan, miten hyvä tarina luodaan. Ryhmä tutustuu yhdessä hahmojen luomiseen, teeman merkitykseen, genreen, tarinoiden rakenteisiin, dialogin kirjoittamiseen sekä uteliaisuuden ja jännityksen herättäminen.

Tavoite on, että jokainen osallistuja on kurssin lopussa luonut hyvän, ehjän ja vakuuttavan sarjakuvatarinan.

Tavoite on, että jokainen osallistuja on kurssin lopussa luonut hyvän, ehjän ja vakuuttavan sarjakuvatarinan. Kurssin vetäjä lukee ja kommentoi “script doctorina” myös aikaisempia tarinoita/sarjakuvia, joita osallistujat ovat tehneet.

Kurssia ohjaa käsikirjoittaja ja ohjaaja Johan Eichhorn, joka on opettanut komiikkaa ja käsikirjoittamista yli viisitoista vuotta Taideteollisessa Korkekoulussa/Aalto-yliopistossa.

Milloin: ti 16.1.– 16.4. klo 19.00–20.45
Missä: Sarjakuvakeskus, Herttoniemenranta / etänä
Kenelle: Kurssi sopii niin aloitelijoille kuin henkilöille, jotka ovat työskennelleet jo pidempään sarjakuvien ja tarinoiden kanssa. Kurssille voi osallistua myös etänä.
Kurssimaksu: 130€

,