Tämä on sinulle kirje – näyttely sarjakuvakirjeenvaihdosta Sarjakuvakeskuksen galleriassa 19.1.–3.2.2018

Tämä on sinulle kirje -näyttely esittelee Galleria Sarjakuvakeskuksessa satoa sarjakuvakirjeenvaihdosta, jota käytiin syksyllä 2017 kuudessa Sarjakuvakeskuksen opetusryhmässä. Kirjeenvaihto oli osa Suomi 100 -juhlavuotta, ja sen tarkoituksena oli mahdollistaa eri ikäisten suomalaisten kohtaaminen hauskalla ja oivaltavalla tavalla. Kirjeissä sukellettiin Suomen historiaan henkilökohtaisten muistojen kautta ja tutustuttiin kirjekavereitten nykypäivään arkisia sattumuksia kuvaamalla. Välillä kirjeissä lähdettiin yhteisen kuvittelun poluille. Vastauksia odotettiin innolla, ja kirjeiden saapuminen oli kutkuttava hetki kussakin ryhmässä.

Kirjeenvaihtoa kävivät keskenään Vuosaaren sarjakuva- ja animaatiokurssi (7–12-vuotiaat) ja Sarjakuvailmaisu 1&2 -ryhmä (aikuiset), seniorien sarjakuvaryhmä Kinaporin palvelutalossa ja nuorten sarjakuvaryhmä Sarjakuvakeskuksella sekä senioreiden ja lasten ryhmät Söderkullan kirjastossa. Rymien ohjaajina toimivat Karri Laitinen, Hannele Richert, Stiina Riikonen ja Verna Kuutti. Hanketta tuki Uudenmaan liitto osana Suomi 100 -juhlavuotta.

Näyttely Galleria Sarjakuvakeskuksessa 19.1.–3.2., osoite Porthaninkatu 9. Avajaiset perjantaina 19.1. klo 17–19. Tervetuloa!

Lue lisää näyttelystä blogistamme.

nettikuva