RESPECT – Venäläistä sarjakuvaa -näyttely 2.-28.4.

RESPECT – venäläistä sarjakuvaa 2.-28.4.2012 Galleria Sarjakuvakeskuksessa

Näyttelynavajaiset ja esitelmä 3.4.2012 klo 18–20
YHTEISKUNNALLISUUS SARJAKUVASSA VENÄJÄLLÄ

Lue raportti tilaisuudesta täältä!

Hihus, Moskovan sarjakuvafestivaali KomMissian tuottaja esitelmöi aiheesta Yhteiskunnallisuus sarjakuvassa Venäjällä. Venäjällä sananvapaus on edelleen usein uhattuna ja poliittiset ja kantaaottavat aiheet voivat tuoda taiteilijoille vaikeuksia.

Anna Voronkova, Respect-projektin tuottaja, kertoo kansainvälisestä sarjakuvaprojektista, jossa on kierretty Venäjän kaupungeissa pitämässä osallistavia sarjakuvatyöpajoja. Vieraana Moskovasta on myös Alim Velitov, joka pitää työpajoja Moskovan nuorisokirjastossa sijaitsevalla Sarjakuvakuvakeskuksella.

respect 2

Kuva: Roman Sokolov

Kansainvälisen Respect – Stories about other Countries -sarjakuvaprojektin näyttely käsittelee sosiaalisia aiheita, rasismia ja suvaitsevaisuutta, ajankohtaisella ja helposti lähestyttävällä kielellä. Näyttelyssä nähdään venäläisten sarjakuvataiteilijoiden töitä.

“Maailmanlaajuisen muuttoliikkeen myötä kulttuurit ja kansakunnat sekoittuvat ja yhteiskunnat tulevat monikulttuurisemmiksi. Ihmisten on opittava elämään yhdessä, kunnioittamaan itseään ja suhtautumaan positiivisesti muihin kulttuureihin. Respect-projekti haluaa tavoittaa nimenomaan nuoret ihmiset, sillä he ovat tulevaisuuden suunnannäyttäjiä.”  

Näyttelyssä mukana Askold Akishin, Konstantin Dubkov, Hihus, Aleksei Iorsh, Konstantin Komardin, Viktoria Lomasko, Roman Sokolov, Alim Velitov sekä Suomesta projektin Jekaterinburg-osuudessa vieraillut Tiitu Takalo. 

Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Venäjä-ohjelmaa, johon kuuluu myös mm. sarjakuvapajoja  Helsingin Suomalais-venäläisellä koululla (Alim Velitov).

Lisätietoa Respect-projektista: www.respect.com.mx.