Random Walk Comics: Space 29.4.–16.5.

Näyttely 29.4.–16.5.15 Galleria Sarjakuvakeskuksessa. Avajaiset keskiviikkona 29.4. klo 19–21. Paikalla Mari Ahokoivu ja Karoline Stjernfelt.

Näyttely kertoo universumista ja avaruudesta sarjakuvissa. Random Walk Comics -kollektiivi osoittaa tieteen mahtavuuden ja tahtoo kertoa syyn, miksi siitä kannattaa innostua.

random-walk-web

Näyttelyn tematiikka kertoo ihmiskunnan ja avaruuden välisen suhteen historiasta ja siihen tutustumisesta. Esillä olevat taiteilijat eivät ole tieteen ammattilaisia, mikä myös kuvastaa itse näyttelyä; kenenkään ei tarvitse olla ammattilainen innostuakseen meitä ympäröivästä maailmasta ja tieteen löydöistä. 

Näyttelyssä on esillä sarjakuvia Frøydis Sollid Simonsenilta (Norja), Karoline Stjernfeltiltä (Tanska) ja Mari Ahokoivulta (Suomi). Näyttely kiertää Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa.

Random Walk Comics tuottaa näyttelyn kanssa pienlehden, joka ilmestyy painettuna ja pdf:nä. Lisää tietoa lehdestä löytyy sivulta http://randomwalkcomics.tumblr.com

Random Walk Comics on vuonna 2013 perustettu pohjoismaalainen kollektiivi, joka syntyi Kööpenhamina–Malmö välisen junamatkan aikana. Kollektiivin jäseniä yhdistää rakkaus sarjakuviin, tieteisiin ja uuden oppimiseen ja he tahtovat jakaa tämän tunteen kaikkien kanssa.