Porthaninkadun galleriasta Näkyvyys-galleria – suojelijana Kasper Strömman. Ryhmänäyttely 29.4.–27.5.

Helsingin Kalliossa, osoitteessa Porthaninkatu 9 sijaitseva sarjakuva- ja kuvitustaiteen galleria lanseerataan perjantaina 28.4.2017 uudella nimellä:

nakyvyys-galleria-logo-web

Logon suunnitteli näkyvyyttä vastaan Kasper Strömman.

NÄKYVYYS-GALLERIA ESITTÄÄ: RYHMÄNÄYTTELY 29.4.–27.5.2017

Kutsuvierasperiaatteella järjestetty avajaisnäyttely esittelee suomalaista kuvitus- ja sarjakuvataidetta tämän hetken kiinnostavimpien tekijöiden kautta. Heidän teoksensa tarjoavat erilaisia näkökulmia näkyvyys-teemaan ja ottavat samalla kantaa taidealojen yleiseen problematiikkaan: Onko työn tekeminen näkyvyyttä vastaan kannattavaa? 

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 28.4. klo 18–21. Näyttelyn avaa gallerian virallinen suojelija Kasper Strömman. Mukana Laitilan Wirvoitusjuomatehdas & Ruohonjuuri! Musiikki: Kassuklubi

Avoinna ma-pe 11–18, la 11–16 

#näkyvyysgalleria

TAITEILIJAT / KONSTNÄRER / ARTISTS

Mari Ahokoivu, Linda Bondestam, Terhi Ekebom, Matti Hagelberg, Pertti Jarla, Eero Lampinen, Kaisa Leka, Sac Magique, Marika Maijala, Sanna Mander, Hanneriina Moisseinen, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Matti Pikkujämsä, Pietari Posti, Ville Ranta, Janine Rewell, Joonas Rinta-Kanto, Aiju Salminen, Kasper Strömman, Ville Tietäväinen, Petteri Tikkanen, Jenni Tuominen, Amanda Vähämäki.

mari-ahokoivu

Mari Ahokoivu

Töistä monet ovat myynnissä, lisätietoa Facebook-tapahtumassa.

kasper

Mitä näkyy, Kasper?

Gallerian virallinen suojelija Kasper Strömman on kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä, bloggaaja ja Vuoden graafikko 2013. http://kasperstromman.com

Tekisitkö sinä työtä näkyvyyttä vastaan?

Kasper sanoo:

“Vuoden graafikkona (2013) minulla on nykyään näkyvyyttä vaikka muille jakaa. Jopa siinä määrin, että joskus kotona ollessani saatan välillä heitellä näkyvyyttä ilmaan, antaa sen sataa päälleni ja kylpeä siinä niinkuin joku Roope Ankka. Saatan myös välillä lapioida näkyvyyttä isoihin kasoihin ja käyttää niitä mukavina säkkituoleina kun vieraita tulee kylään.

Mutta aina ei tietenkään ole ollut näin. Kun aloittelin graafisena suunnittelijana, ketään ei kiinnostanut, mitä tein. Silloin sain tehdä sitä ihan rauhassa, kenenkään häiritsemättä.

Mutta sitten töitäni rupesi näkymään paikoissa. Ja siinä samassa kuin taianiskusta erinäiset myyntihenkiset henkilöt keksivät ruveta “tarjoamaan näkyvyyttä” maksuksi siitä, että olisin tehnyt heille ilmaiseksi töitä. Aluksi saatoin suostuakin pari kertaa. Mutta sitten tajusin, että siinä ei ole mitään järkeä.

Miksi ei? Koska näkyvyys ei ole mikään oikea korvaus työsuoritteesta, vaan peitelty tapa pyöritellä silmiä ja sanoa “en voi uskoa että olet niin tyhmä, että teet meille ilmaiseksi töitä, mutta jos suostut, niin ole hyvä vaan”. Koska faktaahan on myös se, että ihmiset, jotka tarjoavat sinulle maksuna näkyvyyttä eivät ikinä tarjoa sitä niille, jotka sitä voisivat jopa tarvita, vaan niille, joilla sitä jo on. Jotta sinusta saatava hyöty olisi maksimaalinen.

Mutta nyt on korkea aika reclaimata näkyvyys-käsite!

Siksi olen tänään iloinen saadessani olla uuden Näkyvyys-gallerian virallinen suojelija. Näkyvyys-galleria on Kuvittajien ja Sarjakuvakeskuksen uusi galleria, joka ei halua sinulta mitään. Sen sijaan se tarjoaa sinulle paikan, jos itse haluat pitää näyttelyn ja sitä kautta saada töitäsi esille pöytälaatikosta. Koska jos haluat näkyvyyttä, sinun pitää hankkia se itse. Ja siinä prosessissa pieni samanhenkisten ihmisten apu ei haittaa.

Ja sitten kun näkyvyyttä on tarpeeksi, sinäkin voit lapioida sitä kasoihin ja rakentaa siitä oman säkkituolisi.”

LUE KASPERIN HAASTATTELU BLOGISTA.

nakyvyys-AGRUPPUTSTÄLLNING 29.4.–26.5

Öppet må-fre 11–18, lö 11–16
Välkommen till vernissage fredagen den 28 maj kl 18–21

GROUP EXHIBITION 29/4–26/5

Open Mon-Fri 11–18, Sat 11–16
Welcome to the opening on Friday, 28 May, 6–9 p.m.

JÄRJESTÄJÄT / ARRANGERARNA / ORGANISERS

Kuvittajat ry / Illustratörerna i Finland rf / The Finnish Illustration Association
Suomen sarjakuvaseura ry / Finlands serieförening rf / The Finnish Comics Society

Tulevaisuudessa Näkyvyys-galleria tarjoaa Kuvittajat ry:n ja Suomen sarjakuvaseura ry:n jäsenille maksutonta näyttelytilaa ja tukea tiedotuksessa sekä avajaisjärjestelyissä.

Lisätiedot: kati.vuopala@sarjakuvakeskus.fi, veera.pekkinen@kuvittajat.fi