Marja Siira: Varjon rajamailla – Kuvia Kirjoituksista 11.–30.4.2016

Vuonna 2004 viisitoistavuotias, juuri lukion aloittanut Marja Siira piirsi ensimmäiset ruudut fantasiasarjakuvaansa, joka kertoo Varjoa pakenevista siskoksista. Vuonna 2016 samaisen tarinan ensimmäinen osa julkaistiin kovissa kansissa. Mutta mitä tapahtui tässä välissä? Millaisia vaikutteita vuosien varrella on imeytynyt mukaan Kirjoituksiin, ja kuinka tarina ja tyyli ovat kehittyneet tekijän aikuistuessa? Mikä on pitänyt yllä motivaatiota työstää tarinaa yli kymmenen vuotta?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Varjon rajamailla – kuvia Kirjoituksista -näyttelyssä 11.4.2016 alkaen. Tule fiilistelemään Kirjoitusten satoja ja taas satoja muste- ja vesivärioriginaaleja ja taidetta Sarjakuvakeskukselle Helsinkiin. Näyttely on esillä kolme viikkoa.

Marja Siira (s. 1987) on Oulussa kasvanut, nykyään Tampereella asuva sarjakuvantekijä ja graafinen suunnittelija. Kirjoitukset 1: Lapsen sydämellä (2016, julkaisija Nevelyn Media) on hänen esikoisteoksensa. Kun Siiran huomio ei ole koneen tai paperin ruuduissa, Siiran voi tavata Suomen metsistä Kino-koiransa (s. 2010) kanssa samoilemasta.

Näyttely Galleria Sarjakuvakeskuksessa 11.–30.4.2016. Avajaiset pe 15.4. klo 18.

www.kirjoitukset.net

Näyttelyn Facebook-tapahtuma on täällä.

Lue lisää teoksen taustoista blogista.

marja siira kirjoitukset sarjakuva

varjonrajam-nayttely kuva01-web