Heinäkuun näyttely: Emmi Valve- Dream house art letter 6.-30.7.2021

hakemus3
 
Emmi Valveen Dream House Art Letter on taideprojekti joka yhdistää pienlehtiä, sarjakuvaa ja kirjemuotoa. Se on intiimi teos joka elää tässä hetkessä ja luo suhdetta taiteen ja sen kuluttajan välille. Pienlehti eli zine on DIY-kulttuuria aidoimmillaan. Se on sensuurista ja turhasta kritiikistä vapaa ilmaisumuoto joka on kaikkien saavutettavissa. Samalla se on käsityötä, muistoesine. Joka toinen kuukausi ilmestyvä taidekirje on tilaajille postitettava paketti pienlehtiä ja viestejä, jotka kertovat tekijänsä omasta elämästä suurten muutosten ja maailman mullistusten äärellä. Dream House Art Letter näyttely Galleria Sarjakuvakeskuksella esittelee DIY-ideologiaa ja henkilökohtaisen tarinan voimaa. 

Emmi Valve (s. 1984) on porvoolainen sarjakuvantekijä, jonka esikoisalbumi, omaelämäkerrallinen Armo (2017), sai ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Armon jälkeen syntyi Girl Gang Bang Bang vuosina 2016 -2018 vastapainoksi ajoittain raskaaksi käyneelle omaelämäkerrallisen sarjakuvan työstämiselle. Valve on myös tunnettu upeista ja huolella tehdyistä zinejulkaisuistaan jo ajalta ennen varsinaista esikoiskirjaansa.

Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 7.7. klo 17-19.

Emmi Valveen haastattelu Dream house art letter -projektin tiimoilta Å-Festissa 2021. Taiteilijaa haastattelee Taina Hakala: