Harri Piispanen: Omakuvia? 4.-29.4.

Harri Piispanen Omakuvia Galleria SarjakuvakeskusOmakuvia? on taiteilija Harri Piispasen koostama installaatio, joka on osa Identity Wanted -katutaideteosten sarjaa.

Identity Wantedin keskiössä on osallistava performanssi, joka sijoittuu julkiseen tilaan. Performanssi yhdistelee pelejä, perinteisiä lasten ulkoleikkejä, kuten hippaa tai kirkonrottaa, valokuvaa sekä taide-interventiota flashmobin muodossa. Siinä osallistujat naamioituivat toistensa kasvokuvin ja pyrkivät ottamaan valokuvia omia kasvojaan käyttävästä henkilöstä. Kokonaisuudessaan teos on eräänlainen laboratorio, jossa syntyvä lopputulos riippuu pitkälti osallistujista: sen puitteissa syntyy esittävä osa, esityksen dokumentaatio sekä siitä muodostuva valokuvateos.

Sarjakuvakeskukselle toteutettava Omakuvia? -installaatio koostuu muokatuista esineistä, jotka liittyvät tavalla tai toisella identiteettiin. Siinä käytetyt valokuvat ovat Lahdessa järjestetyn Identity Wanted -performanssin osallistujien ottamia.

Itse performanssissa, kuten esillä olevassa installaatiossakin, kasvoista on tehty esineitä, jotka ovat pelkistyneet eräänlaisiksi pelivälineiksi. Jokainen niistä edustaa yhtä oikeaa ihmistä, jotka ovat olleet läsnä samassa tilassa. Esineet ovatkin eräänlaisia omakuvia, joissa kukaan ei kuitenkaan ole aivan se, miltä näyttää. 

Seuraava Identity Wanted järjestetään Turussa ensi kesäkuussa Olohuone 306,4km2 -kaupunkitaidetapahtuman yhteydessä.

harripiispanen.eu
facebook.com/identitywanted

Näyttelynavajaiset pe 5.4. klo 17–19.

omakuvia8-web