Pohjoismaista sarjakuvaa -näyttely 24.10.-19.11.

Helsingin kirjamessujen aikaan Sarjakuvakeskus tarjoaa pohjoismaista sarjakuvaa kahden näyttelyn voimin. Esittelyssä ovat tanskalaisen Rikke Bakmanin tänä vuonna Tanskassa ja Ruotsissa julkaistu Glimt -sarjakuvaromaani (Aben Maler, Optimal Press) sekä Nina Hemmingssonin vastikään suomennettu Minä olen sinun tyttöystäväsi nyt (WSOY). Esillä originaaleja molemmista kirjoista.

Rikke Bakman (s. 1980) on opiskellut Funen Art Academy taidekoulussa sekä Malmön sarjakuvakoulussa ja edustaa tanskalaisen sarjakuvan uutta monipuolista sukupolvea. Hänen ensimmäinen sarjakuvaromaaninsa Glimt julkaistiin 2011 yhtä aikaa sekä Tanskassa (Aben Maler) että Ruotsissa (Glimtar, Optimal Press). Glimt kertoo yhden päivän tapahtumista kuusivuotiaan tytön näkökulmasta. Tarina sijoittuu Nordsjölle, Pohjois-Tanskaan, keskelle 80-lukua.

Nina Hemmingsson (s. 1971) tunnetaan Ruotsissa terävästä mutta hauskasta yhteiskuntakritiikistään. Helsinkiläinen Viirus-teatteri ja feministinen teatteriryhmä Blaue Frau kokosivat kirjan pohjalta vuonna 2008 Jag är din flickvän nu -näytelmän, jota on sittemmin esitetty vierailunäytäntöinä muissakin teattereissa. Hemmingssonin kolmesta sarjakuva-albumista Minä olen sinun tyttöystäväsi (WSOY) nyt on ensimmäinen suomennos.

Näyttelyiden avajaiset perjantaina 28.10.2011 klo 18–20. Taiteilijat tavattavissa avajaisissa sekä Helsingin kirjamessuilla.

Näyttelyitä ovat tukeneet suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto, Hanasaari sekä Svenska kulturfonden.