Anssi Rauhala: Perinteisellä tyylillä 5.-28.10.2012

 

ANSSI RAUHALA esittelykuva4m

Anssi Rauhalan näyttelyssä on nähtävänä originaaleja Anni Isotalo -albumeista, Armas & Anneli Vasara -seikkailusta ja Paluu rajan takaa –teoksesta. Näyttelyssä on myös pienoismalleja lentokoneista ja muuta lahjakkaan sarjakuvataiteilijan työskentelyyn liittyviä piirrosmalleja. Maistiaisena voi paljastaa, että näyttelyssä on mukana mm. Vasarat -sarjakuvasta tuttu Citroën 2CV4 -pienoismalli.

Anssi Rauhala  (s.1965) syntyi, asuu ja työskentelee Helsingissä kuvittajana, sarjakuvantekijänä ja –kääntäjänä. Rauhala on Sarjakuvantekijät ry:n ja Kuvittajat ry:n jäsen.
 
Itseoppinut ikonoplasti löysi suuntansa taiteilijana jo varhain, ja hyvää tarkoittavista neuvoista piittaamatta hän jatkaa jääräpäisesti omalla tiellään, tavoitteenaan yhdistää kaksi suurta rakkauttaan, sarjakuva ja ilmailuharrastus. Terminaaliatavisti Rauhala ui vastavirtaan pyrkien omalta osaltaan pitämään perinteisen eurooppalaistyylisen seikkailusarjakuvan poissa unohduksen suosta.

Kirja-, lehti- ja mainoskuvitusten, sarjakuvasuomennosten, animaatiotöiden ja elokuvien kuvakäsikirjoitusten lomassa ovat syntyneet myös sarjakuvat Käytettyä tavaraa (useita tekijöitä), Armas ja Anneli Vasara (jatkokertomus Suomen Kuvalehdessä 2000-luvun alussa), Professori Anni Isotalon tutkimuksia 1 – 4 (käsikirjoitus Mikko Ketola, kustannus Minerva), Paluu rajan takaa (käsikirjoitus Esa Niskanen, kustannus Zum Teufel) sekä pari lyhyttä tarinaa Arktisen Banaanin Fingerpori–sarjakuvamakasiinilehdessä.

Avajaiset torstaina 4.10.2012 klo 16.00-18.00