Venäläistä nykysarjakuvaa Pietarista Vuotalossa 14.10-14.11.

Venäläistä nykysarjakuvaa Pietarista -näyttely 14.10-14.11.2015

Vuotalon galleria, Mosaiikkitori 2, Helsinki (Vuosaari).

груснаядевочкапостерTaiteestaan tunnettu Pietari houkuttelee myös uransa kynnyksellä olevia sarjakuvataiteilijoita. Sen monet kustantamot ovat erikoistuneet sarjakuvan eri genreihin ja sarjakuvakaupat etsivät jatkuvasti uusia lahjakkuuksia. Lisäksi kaupungin suuret sarjakuvafestivaalit ja kirjamessut toimivat hyvänä kanavana tekijöiden ja yleisön välillä.

Tämä Suomen sarjakuvaseura ry:n yhdessä pietarilaisen sarjakuvafestivaalin, Boomfestin, kanssa koostama näyttely esittelee viiden pietarilaisen sarjakuvataiteilijan töitä.

Taiteilijat

Maria Bogatova, alias Minava, on yksi taiteilijakollektiivi Pow-wow:n perustajista. Hän työskentelee pienjulkaisujen kustantamisen kanssa.

Maria Konovalova tekee mainosanimaatioita, sarjakuvia ja kuvituksia eri tahoille. Hän on käsikirjoittanut sarjakuvat Archive of Horrors ja Bird Islands sekä kuvittanut sarjakuvakirjan Aurora: a Different Story. Hän on myös toinen KOmixSISTERS –duon artisteista.

Olga Lavrentjeva on graafinen suunnittelija Pietarin taiteilijoiden liitossa. Hän on käsikirjoittanut kirjat The Trial of the Twelve ja Unrecognized States – Eleven Stories of Separatism. Tällä hetkellä hän työstää pitkää salapoliisitarinaa.

Ilja Obukhov julkaisee sarjakuvia Live Bubbles -kustantajaparinsa kanssa ja osallistuu ahkerasti Pietarin festivaali- ja näyttelytoimintaan. Ilya on myös käsikirjoittanut sarjakuvan Imaginary Friends. Hänen uusin projekti on sarjakuva Architects.

Julia Nikitina on kuvittaja ja taideopettaja. Hänen kuvituksiaan löytyy useista kirjoista, ja hän on myös käsikirjoittanut sarjakuvat The Wizard’s Journey ja The Book of Body.

22

ilja

Kuvat: Maria Bogatova, Julia Nikitina, Ilja Obukhov

Näyttely on osa Venäläisen sarjakuvan syksy -tapahtumasarjaa.