Työharjoitteluun Sarjakuvakeskukselle?

supertyttoSarjakuvakeskus hakee työharjoittelijoita alkaen loppukesästä tai syksystä 2012.
 

Rooli 1: Graafikkoharjoittelija

Graafista suunnittelua verkkosivuille, julisteisiin, julkaisuihin jne. Harjoittelija tekee mm. kuvankäsittelyä ja taittoa eri projekteihin ja kehittää yleistä ilmettä. 
 

Rooli 2: IT-harjoittelija

Sarjakuvakeskuksen IT-harjoittelijan työsarkaan sisältyvät keskuksen ja Suomen sarjakuvaseuran verkkosivujen sekä niiden oheispalvelujen huolto ja ongelmanratkaisu. Hakijan on hyvä tuntea Joomla!- ja WordPress-järjestelmien käyttö. Myös laitteiston asennusta ja ylläpitoa.
 

Rooli 3: Tiedottajaharjoittelija

Harjoittelija toimii apuna erilaisten tapahtumien promotoimisessa verkossa ja fyysisten julisteiden, tiedotteiden jne. kautta. Ollaan yhteydessä yhteistyökumppaneihin ja mediaan sekä ideoidaan Sarjakuvakeskuksen näkyvyyden kehittämistä. Sarjainfo-lehti toimii osaltaan Suomen sarjakuvaseuran omana mediana, ja siihen tuotetaan myös materiaalia. Kirjoitus- ja oikolukutaidosta , englannin taidosta sekä graafisesta perusosaamisesta on hyötyä tässä roolissa.
 

Rooli 4: Kulttuurituottajaharjoittelija

Harjoittelija on mukana tuottamassa erilaisia tapahtumia sekä Sarjakuvakeskuksella että muualla. Toimintaa on myös ulkomailla. 
 

Yleistä harjoittelusta

Työtehtäviin kuuluvat myös keskuksen erilaiset yleiset tehtävät, osin harjoittelijan oman osaamisen mukaan. Kaikki työ tehdään yhteistyössä vakituisen henkilökunnan ja muiden harjoittelijoiden sekä vapaaehtoisten avustajien kanssa. Sarjakuvakeskuksella on iloa niin graafisista, taiteellisista, tietoteknisistä, pedagogisista kuin käytännön kädentaidoistakin, toki myös yleisestä kiinnostuksesta sarjakuviin ja tapahtumatuottamiseen. Harjoittelijoita haetaan ympäri vuoden tarpeen mukaan erilaisiin rooleihin. 

Sarjakuvakeskus on aitiopaikka tutustuessa suomalaiseen sarjakuvakenttään. Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä paikka järjestää keskuksella mm. kursseja, työpajoja ja gallerianäyttelyitä sekä koordinoi suomalaista sarjakuvatoimintaa ja kansainvälisiä yhteistyöprojekteja.

Harjoittelija voi olla työtön työnhakija ja tehdä sopimuksen tukijärjestelyistä TE-toimiston kanssa. Erityisesti pidemmät harjoittelujaksot ovat hyviä. Erilaisten koulujen kautta järjestetään myös harjoittelujaksoja.

Vapaamuotoiset hakemukset tai tiedustelut voi osoittaa meille os. info@sarjakuvaseura.fi. 

Kuvitus: Heidi Salminen