Turun Sarjakuvakauppa: Korjus & Väyrynen: Omissa käsissä -sarjakuvakirjan julkkarit ke 5.6.

Sami Korjuksen ja Mikko Väyrysen pitkään työn alla ollut sarjakuva-albumi julkistetaan keskiviikkona 5.6. klo 17-19 Turun Sarjakuvakaupalla Helsingissä. Molemmat tekijät ovat paikalla tilaisuudessa.

Omissa käsissä on kolmen sukupolven tragikomedia. Tarinan päähenkilö Artsi on pelinappula avuttomien, itsekkäiden ja ahneiden sukulaistensa välissä. Oman elämänsä sivuhenkilö, joka perisuomalaiseen tapaan on kyvytön kohtaamaan ihmiset kasvotusten ja aiheuttamaan heille mielipahaa. Omissa käsissä kertoo tarinan siitä lopullisesta niitistä, joka katkaisee pyyteettömästi muita palvelevan, munattoman ihmisluonteen.

mi

Käsikirjoittaja Sami Korjus työskentelee mainosalalla copywriterina. Hän on ollut tekemässä palkittuja mainoksia mm. Lidlille, Kansallisoopperalle, Hartwall Jaffalle ja Visit Finlandille. Sarjakuvan lisäksi Korjuksen sydän sykkii liikkuvalle kuvalle. Vuonna 2007 hän ohjasi lyhytelokuvan Elonkorjuu, joka voitti useampia alan palkintoja ja valittiin Sundancen elokuvafestivaalien kilpasarjaan.

Piirtäjä Mikko Väyrynen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Kanadassa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Niitä on ollut näyttelyissä eri puolilla maailmaa sekä mm. Kiasmassa ja Designmuseossa. Väyrynen työskentelee sarjakuvien lisäksi kuvittajana, ja on voittanut lukuisia palkintoja (mm. hopeaa Epica Awardseista sekä kultaa ja hopeaa Vuoden Huipuista).

Omissa käsissä on tekijöiden ensimmäinen pitkä sarjakuva-albumi.