Turun Sarjakuvakauppa Kalliossa: Petri Hiltusen julkkarit 28.9. ja Riad Sattoufin signeeraustilaisuus 16.10.

PETRI HILTUNEN: VALA AURINGOLLE JA AAVETANSSI 

JULKKARIT TO 28.9 KLO 14-16

Kauan sitten loppuunmyydyt teokset Vala auringolle ja Aavetanssi tulevat nyt täydennettynä yhteisniteenä 20 vuotta ensi-ilmestymisensä jälkeen ja Petri Hiltusen 30-vuotistaiteilijajuhlan kunniaksi! Teokset sijoittuvat 1800-luvun Amerikkaan, tasankointiaanien yhteisöön Etelä-Dakotaan.

Petri Hiltunen on tehnyt suurtyön selvittäessään alkuperäiskansojen todellista historiaa. Kaikki tuntevat elokuvien ja kirjojen esittelemän villin lännen, mutta palkitutkin historialliset “tositarinat” ovat yleensä vahvasti viihteellistettyjä, erilaisista todellisuuden palasista koostettuja satuja. Hiltusen teoksissa ei esiinny verenhimoisia villi-ihmisiä, mutta historiaa ei myöskään kaunistella. Ei liioin valkoisten osuutta intiaanikulttuurien tuhoon. Kaikki on lopulta kiinni ihmisten sisimmästä, ei heidän taustoistaan vaan luonteista. Huipputason lännentarinoita!

Linkki Facebook-tapahtumaan

hiltunen

Ranskan sarjakuvan kuumin nimi Suomeen 16.10.!

Sarjakuvapiirtäjä Riad Sattouf signeeraa vain ja ainoastaan Turun sarjakuvakaupan Helsingin myymälässä. Riad Sattouf tavattavissa sarjakuvakaupalla maanantaina 16.10 klo 17.00 (Porthaninkatu 9). Sattouf esiintyy klo 18.30 yleisöhaastattelussa Ranskan instituutissa (Yrjönkatu 36). Riad Sattouf vierailee Suomessa WSOY:n ja Ranskan instituutin kutsumana.

Riad Sattoufin omaelämäkerrallinen, huumorilla höystetty Tulevaisuuden arabi -sarja kertoo syyrialais-ranskalaisen Sattoufin lapsuudesta Gaddafin Libyassa ja al-Assadin Syyriassa. Se on vaikuttava tarina elämästä hyvin erilaisten kulttuurien, perinteiden ja nykyaikaisuuden ristipaineessa ja tarjoaa mielenkiintoisen ikkunan arabimaiden todellisuuteen ennen nykyistä kaaosta.

Sarjakuvaeepoksen kolmea ilmestynyttä osaa on myyty ranskaksi yhteensä jo yli miljoona kappaletta. Teoksen kaikki osat ovat nousseet poikkeuksellisesti Ranskan kaunokirjallisuuden bestsellerlistojen kärkisijoille, ja se on käännetty 17 kielelle. Tulevaisuuden arabi 1 valittiin vuoden parhaaksi sarjakuvaksi Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2015

Linkki Facebook-tapahtumaan
 
Tapahtumat osoitteessa Turun Sarjakuvakauppa Helsinki, Porthaninkatu 9, Helsinki, Sarjakuvakeskuksen yhteydessä.
 
tulevaisuuden