Tervetuloa luokkaretkelle Sarjakuvakeskukselle!

Sarjakuvakeskuksella on tarjolla paljon erilaisia työpajoja, joista luokkaretkeläisille suosittelemme erityisesti reportaasityöpajaa. Siinä koko luokkaretki voidaan nitoa yhdeksi tarinaksi, eikä yksikään vierailu jää vain irralliseksi pistäytymiseksi. 

Reportaasityöpaja

Pajassa paneudutaan tiiviiseen ja hyvään tarinankerrontaan, tehdään tilannekatsaus tai uutismainen sarjakuva luokkaretkestä tai jostain sen nuorta kiinnostaneesta hetkestä.

Sarjakuvissa hyödynnetään luokkalaisten retken aikana kännykkäkameroilla ottamia kuvia. Samalla hahmottuu mikä matkalla on ollut tärkeää ja miksi juuri tietty asia on kiinnittänyt nuoren huomion.

Pajat muokataan yksitellen jokaiselle ryhmälle iän ja toiveiden mukaan. Suunnittelussa otetaan huomioon luokkaretken muut vierailukohteet ja pajan toivottu lopputuotos.

Sarjakuvakeskuksella on mahdollista syödä omia eväitä, ja keskuksen kahviosta saa ostaa kahvia ja pieniä herkkuja. Lähellä on myös ryhmille sopivia ruokapaikkoja.

Muitakin työpajoja on tarjolla, ja voimme myös suunnitella juuri omalle ryhmällesi sopivan pajan. Ota yhteyttä Sarjakuvakeskukseen (info@sarjakuvakeskus.fi) niin jutellaan!

Hinta

Reportaasityöpajan lähtöhinta max. 25 hengen ryhmälle on 160 euroa. 

Hintaan sisältyy:

  • 2 h sarjakuvatyöpaja

  • pajaan tarvittava ennakko-ohjeistus

  • Sarjakuvakeskuksen esittely

  • työpajassa tarvittavien työvälineiden käyttö

Tere tulemast klassiekskursioonile koomiksikeskusesse! 

Sarjakuvakuvakeskuses ehk koomiksikeskuses Helsingis pakutakse palju erinevaid töötubasid – ka eestikeelseid. Klassiekskursiooni tegijatele soovitame just reportaažitöötuba, mis annab võimaluse kogu ekskursioon ühtseks tervikuks siduda.

Reportaažitöötuba

Töötoas keskendutakse loo jutustamisele, tehakse situatsiooniülevaade või uudislugu klassiekskursioonist või mõnest selle huvitavamast ja meeldejäävamast osast. Koomiksite tegemiseks saab kasutada ekskursiooni ajal näiteks mobiiltelefonidega tehtud fotosid. See võimaldab samal ajal märgata ka seda, mis oli ekskursiooni jooksul meeldejääv ja oluline, ning miks just see teatud asi on noores huvi äratanud.

Töötoad planeeritakse igale grupile eraldi, vastavalt vanusele ja oma soovidele. Planeerimisel võetakse arvesse klassiekskursiooni teised sihtpunktid ja töötoa soovitud lõpptulemus.

Koomiksikeskuses on võimalik oma kaasa võetud toitu süüa, keskuse kohvikust saab osta kohvi ja väikseid suupisteid. Läheduses on ka gruppidele sobivaid toidukohti.

Koomiksikeskus pakub ka mitmeid muid töötubasid, ning on võimalik korraldada ka just sinu grupile sobiv töötuba. Võta ühendust info@sarjakuvakeskus.fi ja räägime! Muide, kirjutada saab ka eesti keeles!

Reportaažitöötoa hind kuni 25 osalejaga grupile on 160 eurot. Hinna sees on:

  • 2-tunnine koomikstöötuba;

  • vajalik nõustamine enne külastust;

  • sarjakuvakeskuse (koomiksikeskus) tutvustus;

  • töötoas kasutatavad materjalid. 

 

Kuvitus: Laura Tuomi