TAIDEKONTTI Lasipalatsin aukiolla 2.5.–13.7.2012

TAIDEKONTTI on lastattu sarjakuvalla, valokuvalla, muotoilulla, performanssilla…

image003

Upea TAIDEKONTTI pystytetään Lasipalatsin aukiolle ajalle 2.5.–13.7.2012. Kontti on Uudenmaan taidetoimikunnan läänintaiteilijoiden Solja Järvenpään (sarjakuvataide), Mari Savion (muotoilukasvatus) ja Outi Korhosen (monikulttuurisuus) yhteisprojekti, jossa esitellään heidän työkenttiensä monimuotoisuutta sekä erilaisia taiteen tekijöitä ja toimijoita Uudeltamaalta.

Yhdentoista viikon aikana TAIDEKONTISSA nähdään monipuolista, värikästä ja mielenkiintoista ohjelmaa näyttelyistä työpajoihin ja esityksiin. Uudenmaan taidetoimikunta tekee projektissa yhteistyötä useiden eri taiteilijoiden ja toimijoiden kanssa.

Ensimmäisenä TAIDEKONTISSA:

Katoavia kuvia -sarjakuvanäyttely 2.–6.5.
Sarjakuvan arkistointi -näyttely: Katoavia kuvia

Katoavia kuvia on Sarjakuvan tiedotuskeskuksen kokoama näyttely. Näyttely on harvinainen ikkuna sarjakuvan syntyprosessiin. Esillä on luonnoksia, sivusommitelmia sekä vaihtoehtoisia versioita suomalaisista sarjakuvasuosikeista. Sarjakuva-arkistohankkeeseen liittyvän näyttelyn aineisto on saatu suomalaisen sarjakuvan legendoilta Tarmo Koivistolta, Timo Mäkelältä ja Veikko “Joonas” Savolaiselta.

Karunoloinen teollisuuskontti kuvaa näyttelytilana hyvin sarjakuvan heitteillejättöä suomalaisissa muistiorganisaatioissa. Näyttelyn tavoitteena onkin avata yleisön ja päättäjien silmät alkuperäismateriaalin tuhoutumisuhkalle. Tiedotuskeskus julkaisee 2.5.2012 sarjakuva-arkisto.fi -sivuston, jonne kartutetaan jatkossa digitoitua alkuperäismateriaalia tulevaa tutkimusta varten. Samalla julkistetaan yleisökilpailu, jossa kävijät yhdistävät 12 nuorta sarjakuvantekijää kunkin näkemykseen muinaisesta sarjakuvaeläimestä.

Koko TAIDEKONTIN ohjelma nähtävissä täältä.

 

image002