Sarjakuvaa viittoen – omaelämäkerrallinen sarjakuvakurssi kuuroille ja muille 17.–18.8. ja 24.–25.8.13

Brittiläinen sarjakuvataiteilija Matt Boyce vetää maksuttoman kahden viikonlopun työpajan, jossa pääkaupunkiseudun kuurot asukkaat kutsutaan tekemään omaelämäkerrallisia sarjakuvia. Työpaja on avoin myös muille osallistujille.

Kurssilla osallistujat piirtävät neljäsivuisia sarjakuvia omasta arjestaan ja siitä, millaista on elää kuurona nykypäivän Suomessa ja siihen liittyvistä positiivisista ja negatiivisista kokemuksista. Muille osallistujille aiheet voivat liittyä esim. omiin ennakkokäsityksiin kuuroista ja viittomakielestä tai oman toiseuden kokemuksiin muutoin. Tekemisen lomassa osallistujat etsivät myös tapoja käyttää viittomakieltä sarjakuvakerronnassa.

Kurssin päätteeksi sarjakuvista kootaan yhteisnäyttely, joka on esillä Sarjakuvakeskuksella.

Opetuskielet englanti ja BSL. Kurssilla on läsnä suomalaisen viittomakielen tulkki.

Ajankohdat ja paikat:

La–su 17.–18.8. klo 12–16. Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150 (Arabianranta)

La–su 24.–25.8. klo 12–16. Galleria Augusta, Suomenlinna B 28 / 2 (Suomenlinna)

Hinta: Kurssi on ilmainen. 

Ilmoittautumiset ja kysymykset kurssista sähköpostitse 11.8. mennessä osoitteeseen:

Maura Manninen, maura.manninen@sarjakuvaseura.fi

Handout01bEsittely työpajan vetäjästä:

Matt Boyce (s. 1981) on Lontooseen asettunut sarjakuvataiteilija, jonka töitä on julkaistu useissa omakustanteissa, lehdissä ja antologioissa. Boyce opettaa sarjakuvapiirtämistä ja kuvakäsikirjoittamista Lontoon aikuisopistossa Covent Gardenissa.

Kaksikielinen Boyce puhuu äidinkielinään englantia ja viittomakieltä, ja tulee perheestä jossa molemmat vanhemmat ovat kuuroja. Taiteellisessa työssään Boyce on keskittynyt erityisesti viittomakielen esitystapoihin sarjakuvissa.

www.mattboyce.com

Lue Mattin haastattelu Sarjakuvakeskuksen blogista!


Boyce on elokuussa mukana Suomen sarjakuvaseuran vetämässä CUNE Comics-in-Residence -ohjelmassa, joka järjestää taiteilijavaihtoja sarjakuvataiteilijoille ja muille alan ammattilaisille vuosina 2013–2014. CUNE CiR on saanut tukea EU:n Kulttuuri-ohjelmalta, Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmalta sekä Taiteen edistämiskeskukselta. Helsingissä residenssijaksot toteutetaan yhteistyössä HIAP-järjestön (Helsinki International Artist Programme) kanssa.

www.hiap.fi

www.nordicomics.info/cune

Kuva: Matt Boyce