Pop-up Turun Sarjakuvakauppa Helsingissä 11.8.–4.9.2016

Turun Sarjakuvakauppa avaa pop-up-myymälän Helsingin Kallioon. Pop-up toteutetaan yhdessä Sarjakuvakeskuksen kanssa. Avajaisia vietetään torstaina 11.8.2016 klo 12 alkaen. Myymälässä on myös kahvio sekä näyttely, jossa on esillä australialaisen sarjakuvataiteilija Simon Hanselmannin sarjakuvavedoksia. Näyttely avataan samaan aikaan pop-up-myymälän kanssa. Luvassa on paljon albumijulkistuksia ja muuta ohjelmaa pitkin elokuuta.

Myymälä on auki Helsingin sarjakuvafestivaaliviikonloppuun 2.-4.9. asti osoitteessa Hämeentie 26.

Turun Sarjakuvakauppa Oy perustettiin vuoden 2010 alussa. Yhtiön taustalla on yhdeksän sarjakuva-alan harrastajaa ja ammattilaista. Helsingissä avattava liike toimii yhteistyössä Sarjakuvakeskuksen kanssa. Sarjakuvakeskus on Suomen sarjakuvaseuran alaisuudessa toimiva, Helsingissä sijaitseva sarjakuva-alan monitoimikeskus, jossa järjestetään muun muassa kursseja ja näyttelyitä. Turun Sarjakuvakaupan suunnitelmissa on jatkaa yhteistyötä Sarjakuvakeskuksen kanssa pop-up-myymälän jälkeenkin ja perustaa pysyvä toimitila Helsinkiin.

pop-up-turku

Oulussa Turun Sarjakuvakaupalla on jo vuoden toiminut sivutoimipiste. Oulun myymälässä juhlitaankin yksivuotissynttäreitä samaan aikaan pop-up-myymälän avajaisten aikaan.

Pop-up-myymälässä esillä on myös australialaisen Simon Hanselmannin (s. 1981) Megg, Mogg & Pöllö -sarjan sarjakuvavedoksia. Hanselmann vierailee syyskuun alussa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla, ja pop-up-myymälässä oleva näyttely on osa festivaaliohjelmaa.

Tapahtumia mm.

Taiteiden yönä 25.8. signeeraamaan saapuvat Pertti Jarla ja Jarkko Vehniäinen

Perjantaina 26.8. on Jyrki Nissisen Borgtron-sarjakuvalehden julkistustilaisuus, jolloin kuullaan myös hänen musisointiaan.

Dekkari-ilta 30.8.: Arktisen Banaanin dekkariuutuuksia juhlistetaan Turun Sarjakuvakaupan pop-up-myymälässä tiistai-iltana 30.8. Tilaisuudessa ovat tavattavissa n. klo 18 alkaen:

Tapani Bagge ja Aapo Kukko: Harmaa susi
Ossi Hiekkala: Nimettömien hautojen maa

Simon Hanselmann Megg Mogg Pöllö Turun sarjakuvakauppa sarjakuvakeskus sarjakuvafestivaalit

Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kalle Hakkola on hyvillään yhteistyöstä Turun Sarjakuvakaupan kanssa:
– On mahtavaa saada maan parhaan sarjakuvakaupan toiminta ylettymään Helsinkiin myös ihan fyysisellä tasolla. Tämä on loistava lisä festivaalien tarjontaan, myös pääviikonlopun ulkopuolella.

Turun Sarjakuvakauppa on kuuden vuoden olemassaolonsa aikana vakiinnuttanut asemansa uuden sarjakuvan monipuolisena jälleenmyyjänä. Valikoimissa on nykyään yli 4000 eri nimikettä, joista noin puolet on englanninkielisiä. Sama valikoima tulee käyttöön myös Helsingissä, kun sivuliikkeen myötä on mahdollista tilata koko verkkokaupan valikoima noudettavaksi pop-up-myymälästä ilman postikuluja.

Avajaispäivän ohjelmassa on koko perheelle sopivaa sarjakuva-aiheista ohjelmaa, ylittämättömiä sarjakuvatarjouksia, musiikkia sekä pientä tarjoilua. Avajaispäivän tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan elokuun alussa Turun Sarjakuvakaupan blogissa (blogi.sarjakuvakauppa.fi) ja Facebook-sivuilla.

Auki arkisin klo 11–18, la klo 11–16. Avajaispäivänä aukeaa klo 12.

Linkkejä

Juttu pop-upista blogissa
Helsingin sarjakuvafestivaalit 2.–4.9.16 
Turun sarjakuvakauppa
Simon Hanselmannin haastattelu Sarjainfossa