Loota-lastensarjakuva ilmestyy ja työpajoja Annantalolla osana Helsingin sarjakuvafestivaaleja

Sarjakuvakeskus julkaisee Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin Loota-lastensarjakuvakirjan. Sitä voi tilata esimerkiksi Turun Sarjakuvakaupalta hintaan 14,00 €.

Annantalon alakerrassa (Annankatu 30, Helsinki) on 4.8.–2.9. esillä elämyksellinen sarjakuvanäyttely, joka on osa Helsingin sarjakuvafestivaalien (1.–2.9.2018, Suvilahti) ohjelmistoa. Lootan lisäksi esillä on Karri Laitisen lastensarjakuvaa. Näyttelyn yhteydessä pidetään esikoulu- ja ala-asteikäisille suunnattuja rakentelu- ja sarjakuvatyöpajoja.

PATRICK WIRBELEIT JA UWE HEIDSCHÖTTER: LOOTA

Loota

Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää kotiin pyöräillessään portinpielestä tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin Loota-nimiseksi velhon apulaiseksi. Puhuva Loota sisältää rajattomasti työkaluja ja sillä on erikoinen vaikutus aikuisiin. Matias pääsee Lootan mukana nokkeluutta ja rohkeutta vaativiin seikkailuihin.

Kiste-sarja on syntynyt käsikirjoittaja Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin yhteistyönä. Sen keskeisiä aiheita ovat askartelu ja rakentaminen sekä ennen kaikkea ystävyys. Sarjaa on tähän mennessä ilmestynyt saksaksi neljä nidettä Reprodukt -kustantamolta: Kiste (2013), Kiste – Fluchtmücken und Wetterzauber (2014), Kiste – Kein Unsinn (2015) ja Kiste – Roboteralarm (2016). Sarjaa on käännetty myös espanjaksi ja englanniksi.

Loota etukansi webisoLoota on koko perheen elämyksellinen sarjakuvanäyttely, joka pohjautuu kirjasarjaan.

Näyttelyssä on esillä runsaasti sarjakuvasivuja Kiste -sarjasta sekä suomeksi että saksaksi. Kirjan maailma jatkuu tilassa kolmiulotteisena ja leikittävänä.Sarjan ensimmäinen osa julkaistaan suomeksi kesällä 2018 Saana Kauralan kääntämänä.

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään Goethe-Institut Helsingin tiloissa perjantaina 31.8. klo 9.30–10.30, jolloin paikalla on Patrick Wirbeleit.

Kustantaja: Sarjakuvakeskus
Suomennos saksasta: Saana Kaurala
ISBN 978-952-5972-24-5
Kovakantinen
Nelivärinen
80 sivua
170 x 230 mm
Ovh 14,00 € 

Karri Laitinen: Huijaus

Osana Loota-näyttelyä on samaan aikaan Galleriatilassa 1 Karri Laitisen sarjakuvanäyttely:

“Huijaus” on kohtaus majalla Karri Laitisen tulevasta ja vielä nimeämättömästä lasten ja nuorten sarjakuvaromaanista.

Anteron paras kaveri Peku on aloittanut vuotta vanhempana koulun ja löytänyt uudet kuviot ja kaveripiirin. Antero tekee erikoista linnunpönttöä salaisella majallaan, jonka sijainnin vain Peku tietää ja on luvannut olla kertomatta siitä kenellekään. Eräänä myöhäissyksyisenä iltapäivänä Peku tuo kuitenkin majalle uuden koulukaverinsa Lokin.

Karri Laitinen Huijaus web

Rakentelu- ja sarjakuvatyöpajat 

Arkisin 13.–24.8. klo 9–11 tilassa pidetään ennakkoon varattuja työpajoja lapsiryhmille. Näyttely on avoinna myös työpajojen aikana.

Kaikille avoimet työpajat pidetään 6.8. klo 12-16, 23.8. klo 16-19 ja 1.9. klo 13-15 (paikalla Patrick Wirbeleit ja Karri Laitinen).

Ennakkoon varattavassa pajassa lapsiryhmä pääsee tutustumaan sarjakuvaan sekä pukeutumaan rooliasuihin ja leikkimään kirjan maailmaan perustuvissa lavasteissa. Rakenteluosuus on joko sisätiloissa tapahtuvaa pienoismallirakentamista tai majasokkelon rakentamista Annantalon pihalla. Näyttely pohjautuu Patrick Wirbeleitin käsikirjoittaman ja Uwe Heidschötterin kuvittaman Kiste-kirjasarjan ensimmäinen osaan (suomeksiLoota).

Näyttely on auki Annantalon aukioloaikoina 4.8.–2.9. Avajaisia juhlitaan avoimella työpajalla 6.8. klo 12-16.

Varattavat pajat pidetään 13.–24.8. välisenä aikana arkisin klo 9–11.

Tapahtuman järjestää Sarjakuvakeskus ja se on osa Helsingin sarjakuvafestivaalien (1.-2.9.) ohjelmaa. Yhteistyössä ovat mukana Goethe-Institut ja Uusix-verstaat.

Tapahtuma Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/660595030969025