Loota-lastensarjakuva ilmestyy, näyttelyitä ja koululaistyöpajat elokuussa Annantalolla

Suomen sarjakuvaseura julkaisee Suomeen festivaalivieraaksi saapuvan saksalaisen Patrick Wirbeleitin sekä Uwe Heidschötterin Loota-lastensarjakuvakirjan suomeksi.
 
Annantalon alakerrassa (Annankatu 30, Helsinki) on 4.8.–2.9. esillä elämyksellinen sarjakuvanäyttely, joka on osa Helsingin sarjakuvafestivaalien (1.–2.9.2018, Suvilahti) ohjelmistoa. Lootan lisäksi esillä on Karri Laitisen lastensarjakuvaa. Näyttelyn yhteydessä pidetään esikoulu- ja ala-asteikäisille suunnattuja rakentelu- ja sarjakuvatyöpajoja.
 
Loota
 

Patrick Wirbeleit ja Uwe Heidschötter: Loota

Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää kotiin pyöräillessään portinpielestä tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin Loota-nimiseksi velhon apulaiseksi. Puhuva Loota sisältää rajattomasti työkaluja ja sillä on erikoinen vaikutus aikuisiin. Matias pääsee Lootan mukana nokkeluutta ja rohkeutta vaativiin seikkailuihin.

kiste

Kiste-sarja on syntynyt käsikirjoittaja Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin yhteistyönä. Sen keskeisiä aiheita ovat askartelu ja rakentaminen sekä ennen kaikkea ystävyys. Sarjaa on tähän mennessä ilmestynyt saksaksi neljä nidettä Reprodukt -kustantamolta: Kiste (2013), Kiste – Fluchtmücken und Wetterzauber (2014), Kiste – Kein Unsinn (2015) ja Kiste – Roboteralarm (2016). Sarjaa on käännetty myös espanjaksi ja englanniksi.

Sarjan ensimmäinen osa julkaistaan suomeksi kesällä 2018 Saana Kauralan kääntämänä.

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään Goethe-Institut Helsingin tiloissa perjantaina 31.8. klo 9.30–10.30, jolloin paikalla on Patrick Wirbeleit.

Loota on myös koko perheen elämyksellinen sarjakuvanäyttely, joka pohjautuu kirjasarjaan.

Näyttelyssä on esillä runsaasti sarjakuvasivuja Kiste -sarjasta sekä suomeksi että saksaksi. Kirjan maailma jatkuu tilassa kolmiulotteisena ja leikittävänä.

PatrickWirbeleit 768x550

Karri Laitinen: Huijaus

Osana Loota-näyttelyä on samaan aikaan Galleriatilassa 1 Karri Laitisen sarjakuvanäyttely:

“Huijaus” on kohtaus majalla Karri Laitisen tulevasta ja vielä nimeämättömästä lasten ja nuorten sarjakuvaromaanista.

Anteron paras kaveri Peku on aloittanut vuotta vanhempana koulun ja löytänyt uudet kuviot ja kaveripiirin. Antero tekee erikoista linnunpönttöä salaisella majallaan, jonka sijainnin vain Peku tietää ja on luvannut olla kertomatta siitä kenellekkään. Eräänä myöhäissyksyisenä iltapäivänä Peku tuo kuitenkin majalle uuden koulukaverinsa Lokin ja siitä tapahtumat alkavat.

Karri Laitinen Huijaus web

Rakentelu- ja sarjakuvatyöpajat 

Arkisin 13.–24.8. klo 9–11 tilassa pidetään ennakkoon varattuja työpajoja lapsiryhmille. Näyttely on avoinna myös työpajojen aikana.

Kaikille avoimet työpajat pidetään 6.8. klo 12-16, 23.8. klo 16-19 ja 1.9. klo 13-15 (paikalla Patrick Wirbeleit ja Karri Laitinen).

Ennakkoon varattavassa pajassa lapsiryhmä pääsee tutustumaan sarjakuvaan sekä pukeutumaan rooliasuihin ja leikkimään kirjan maailmaan perustuvissa lavasteissa. Rakenteluosuus on joko sisätiloissa tapahtuvaa pienoismallirakentamista tai majasokkelon rakentamista Annantalon pihalla. Näyttely pohjautuu Patrick Wirbeleitin käsikirjoittaman ja Uwe Heidschötterin kuvittaman Kiste-kirjasarjan ensimmäinen osaan (suomeksi Loota).

Näyttely on auki Annantalon aukioloaikoina 4.8.–2.9. Varattavat pajat pidetään 13.–24.8. välisenä aikana arkisin klo 9–11. Koululais- ja eskariryhmät voivat varata pajan osoitteesta info@sarjakuvakeskus.fi

Tapahtuman järjestää Sarjakuvakeskus ja se on osa Helsingin sarjakuvafestivaalien (1.–2.9.2018) ohjelmaa. Yhteistyössä ovat mukana Goethe-Institut ja Uusix-verstaat.

 sarjakuvafestivaalit.fi