Kuvittajien näyttely: Tiina Eräpuu: Susiakan surukirja Näkyvyys-galleriassa 6.10–31.10.

Näkyvyys-gallerian näyttelyn järjestää yhteistyöjärjestömme Kuvittajat ry.

Graafikko, kuvittaja Tiina Eräpuun Susiakan surukirja –-kuvitusnäyttely on esillä Näkyvyys-galleriassa 6.10.– 31.10.

Susiakan surukirja on julkistamistilaisuudessa saatavilla kaverihintaan 22 €.

Läheisen vakava sairastuminen muuttaa hetkessä koko elämän. Helsinkiläinen graafikko ja kuvittaja Tiina Eräpuu kertoo Susiakan surukirjassa omakohtaisesti elämän sattumanvaraisuudesta ja ihmisen keskeneräisyydestä. Teoksen laaja tunneskaala ulottuu syvästä tuskasta hämmennykseen ja toisaalta hupaisiinkin pikku havaintoihin arjessa. Kirjan tavoitteena on tehdä vaikeasti lähestyttävät kokemukset näkyväksi sanoin ja kuvin. Syöpäpotilaan sairauskertomus on kuvattu vierelläkulkijan näkökulmasta. Teksti sisältää myös potilaan kokemuksia omin sanoin sekä pohdintaa puolison kuoleman jälkeiseltä ajalta.

erapuu tiina

Kirjan kuvitus koostuu suurimmaksi osaksi metalligrafiikan menetelmillä ja niiden yhdistelmillä toteutetuista kuvista. Kuva-aiheet toistuvat ja muuntuvat, kuten tarinan tilanteetkin. Näyttelyssä esillä olevat kuvat ovat originaalikuvia, joista useimmat ovat uniikkivedoksia. Joistakin aiheista on olemassa toisintoja. Suurin osa kuvista on tehty puolison sairauden aikana ja osa myöhemmin, kirjan kirjoittamisen rinnalla.

“Haluan kirjallani tehdä näkyväksi vakavasti sairastuneen ihmisen ja hänen lähipiirinsä arjen mullistumisen, sekä osallistua keskusteluun jokaisen oikeudesta inhimilliseen saattohoitoon ja arvokkaaseen kuolemaan. Jokainen meistä joutuu elämänsä myötä kokemaan kuolemaa. Kirja on tarkoitettu sekä vertaistueksi että ihmisille joita tämä aihe ei ole vielä kohdannut. Kirjan kanssa voi vaihtaa ajatuksia ja se kulkee helposti mukana. Siihen voi myös aina palata. Tärkeä lukijaryhmä ovat myös ne tahot, jotka työnsä puolesta kohtaavat kuolevia ja heidän läheisiään.”

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan teokseen ja sen kuvamaailmaan näyttelyssä.

Lisätietoja julkaisusta ja teoksista voi kysyä suoraan tekijältä:
Tiina Eräpuu, amuri.tiina@gmail.com, p. 050 584 6230

Näkyvyys-galleria, Porthaninkatu 9, Helsinki
Avoinna ma–pe 11–18, la 11–16, su suljettu

nakyvyys galleria logo web