HIV-aiheinen sarjakuvakilpailu ja avoimet pajat 26.4. ja 3.5.

katriina kallioinenSarjakuvakeskuksen perjantain avoimissa piirtoilloissa ollaan pian tavallistakin avoimempia ja vaikuttamassa asenteisiin ja maailmaan!

Perjantaipajaan 26.4. klo 15 tulee Positiiviset ry:n toiminnanjohtaja Sini Pasanen luennoimaan ja kertomaan HIV-positiivisten elämästä. Aika on varattu klo 18 asti alustukselle, vapaalle keskustelulle ja kysymyksille, sekä sarjakuvan tekemiseen.

Samalla teemalla mennään myös 3.5. vapaan piirustuksen merkeissä. Sarjakuvakeskus tarjoaa välineet ja ohjausta sarjakuvan tekoon.

Perjantaipajat ovat viikoittaisia, kaikille avoimia piirustuspajoja, joissa saa käyttää omia välineitä tai lainata keskukselta. Pajat keskuksen opetustilassa perjantaisin 14.30–18. Erityistaitoja ei vaadita, voit tulla kokeilemaan vaikka et olisi ennen piirtänyt! Voit myös kysyä apua omaan sarjisprojektiisi.

Teemapäivien takana on Positiiviset ry:n järjestämä:

TOIVON PÄIVÄN SARJAKUVAKILPAILU, AIHEENA HIV

”Eläminen hivin kanssa tänä päivänä”

Lisätietoa: http://www.positiiviset.fi/sarjakuvakilpailu. Deadline 5.5.2013, rahapalkintoja.

“Kilpailun tarkoituksena on mm. viestittää myönteisesti edistysaskeleista elämässä hivin kanssa sekä vaikuttaa yhteiskunnassa esiintyviin ennakkoluuloihin. Hiv-tartunnan saaneiden edunvalvonta- ja vertaistukijärjestö Positiiviset ry on viettänyt Toivon päivää 4.6. vuodesta 2004 lähtien. Päivän tarkoituksena on viestittää hivin kanssa elämiseen liittyvistä myönteisistä edistysaskeleista sekä vaikuttaa yhteiskunnan asenteisiin. Toivon päivänä viestitetään toivoa – toivoa paremmasta huomisesta. 

Sarjakuvakilpailun tavoitteena on saada erilaista materiaalia kertomaan ja välittämään viestiä hivistä ja hivin kanssa elämisestä. Positiiviset ry:n tehtävänä on välittää oikeaa ja ajantasaista tietoa hivistä sairautena ja siitä, millaista on elää hiv-positiivisena. Haluamme vaikuttaa yhteiskunnassa vallitseviin ennakkoluuloihin ja asenteisiin.”

Kuvitus: Katriina Kallioinen

hiv-web

 

Positiiviset ry on vuonna 1989 perustettu hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö sekä ainoa hiv-tartunnan saaneiden ja aidsia sairastavien potilasjärjestö Suomessa.