Sarjakuvaluentaesitys ja sarjakuvatyöpaja Annantalolla 5.9. klo 17!

 

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestää Annantalolla 5.9. klo 17 nuorille suunnatun avoimen työpajan taiteilijoiden ohjaamana. Työpajan sisältönä on yhteisen sarjakuvan tekeminen ja sen luenta. Osallistuminen ei vaadi erityistaitoja – pajassa ohjataan leppoisaan ja paineettomaan tekemiseen. Jokainen on tervetullut kokeilemaan sarjakuvakerrontaa omista lähtökohdistaan.

Kahden tunnin aikana saamme kasaan kokonaisen yhteisen teoksen, ja jokainen osallistuja pääsee osaksi isompaa kokonaisuutta. Työpaja tarjoaa kurkistuksen tarinankerrontaa ja sarjakuvan esityksellisyyteen sekä antaa välineitä jatkaa sarjakuvan parissa tulevaisuudessakin.

Työpajan yhteydessä on mahdollisuus tutustua myös nuorten näyttelykokonaisuuteen, jossa on mukana  festivaalitaiteilijoiden lisäksi myös sodankyläläisen Aleksanteri Kenan koulun 7D-luokan sekä helsinkiläisten nuorten työpajoissa toteuttamia sarjakuvia. Työskentelyn aiheina ovat toimineet Sarjakuvafestivaalien teemat: ympäristö, vaikuttava sarjakuva ja pohjoinen.   
Näyttelykokonaisuuden toteuttaa Sarjakuvakeskus, Suomen sarjakuvaseura ry. Näyttely toivottaa osallistujat lukemaan, sillä ”Lukuseinälle” on valikoitu mm. zinejä, pienjulkaisuja ja vaihtoehtoista sarjakuvaa.
 
Työpajan osallistujien maksimäärä on 26 henkilöä.

Lisätietoja: opetus@sarjakuvakeskus.fi 

Kokonaiskesto: 120 min

Ikäsuositus: 13-29 -vuotiaat
Aika: 5.9.2019  klo 17-19
Työpaja on maksuton
 
Lisätietoja Helsingin sarjakuvafestivaaleista ja Sarjakuvakeskuksesta löydät alla olevista linkeistä:
https://sarjakuvafestivaalit.fi/ 
https://sarjakuvakeskus.fi/ 

Tapahtumapaikka:
Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo  
Osoite: Annankatu 30, 00101 Helsinki  

Annantalon saavutettavuustiedot ja lisätietoja:
http://www.annantalo.fi/