Helsingin sarjakuvafestivaalit etsii työharjoittelijaa tiedotukseen ja tapahtumatuotantoon

Kuva (c) Joonas Kohonen

Kuva: Joonas Kohonen

Suomen sarjakuvaseura ry etsii työharjoittelijaa mukaan toteuttamaan Helsingin 33. sarjakuvafestivaaleja. Festivaalit järjestetään 1.–2.9.2018 Suvilahden Kattilahallilla ja Tiivistämöllä sekä eri tapahtumapaikoilla ympäri kaupunkia. Lisäksi näyttelyitä ja muita festivaaliin linkittyviä tapahtumia järjestetään läpi elo–syyskuun. Festivaalit on tänä vuonna osa Helsingin juhlaviikkoja ja tekee yhteistyötä Tuska-festivaalin ja ELMU ry:n kanssa.

Tarjoamme näköalapaikan Helsingin sarjakuvafestivaaleille, Suomen ja Pohjois-Euroopan suurimpaan sarjakuvatapahtumaan, jota Suomen sarjakuvaseura on järjestänyt vuodesta 1979. Vuonna 2017 kävijöitä oli n. 11 000 kahden päivän aikana. Vuoden 2018 festivaalien erityisteemoina ovat Italia, strippisarjakuvat ja metallimusiikki.

Festivaaleilla nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten sarjakuvamarkkinat, tekijähaastatteluita, keskustelupaneeleita, näyttelyitä, työpajoja, performansseja, kilpailuja ja iltaklubeja. Päätapahtuma-alue Kattilahalli keskittyy kirjamyyntiin ja ohjelmanumeroihin ja omakustannemaailma esittäytyy Zine Festissä Tiivistämöllä.

Kuva (C) Henry Söderlund

Kuva: Henry Söderlund

Harjoittelija on työryhmän apuna festivaalien tuotanto- ja tiedotustehtävissä. Harjoittelija voi erikoistua jompaankumpaan osa-alueeseen oman osaamisensa ja kiinnostuksen mukaan. Odotamme harjoittelijalta reipasta otetta sekä oma-aloitteisuutta ja haasteita pelkäämätöntä asennetta. Työ on vaihtelevaa ja se tehdään yhteistyössä vakituisten työntekijöiden ja tapahtumaa toteuttavan festivaalikomitean ohjauksessa.

Festivaalien ja Suomen sarjakuvaseuran toimisto sijaitsee Sarjakuvakeskuksella Kalliossa (Porthaninkatu 9).

Harjoittelun kesto ja tarkemmat yksityiskohdat ovat neuvoteltavissa. Tavoitteena on mielellään puolen vuoden harjoittelu, mahdollisesti lyhyempi (esim. oppilaitoksen kautta). Toiveenamme on, että hakija voi osallistua tapahtuman suunnitteluun alkaen mahdollisimman pian.

Harjoittelu voidaan järjestää TE-toimiston tai oppilaitoksen kautta, joten hakijan tulisi olla oikeutettu tukeen. Valitettavasti emme pysty maksamaan harjoittelusta tämän lisäksi palkkaa.

Lisätiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset CV- ja työnäyteliitteineen: info@sarjakuvaseura.fi, c/o Maura Manninen. Otsikoi hakemuksesi “Harjoittelijahakemus / Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018”.

www.sarjakuvafestivaalit.fi