Hannele Richertin Suuntavaisto-albumin julkistustilaisuus ja näyttelyn avajaiset perjantaina 11.10.

Hannele Richertin Suuntavaisto-albumin julkistustilaisuus sekä näyttelyn avajaiset perjantaina 11.10. klo 18–20 Galleria Sarjakuvakeskuksella. Näyttely on esillä 30.9.–2.11.2019.

suuntavaistokansi001

Richert, Hannele
Suuntavaisto
Zum Teufel
ISBN 978-952-5754-88-9
102 sivua, nid. 210 x 297 mm, mv.
Svh 20 €
Ilmestynyt

Kauneutta rakastava kahvilatyöntekijä Mirjami muuttaa siskon ja äidin luota alueelle, jolla hänellä ei oikeastaan olisi varaa asua ja jossa hän kokee ulkopuolisuutta. Hän haluaisi muuttaa perheensä kohtalonomaiselta tuntuvaa suuntaa. Asuinalueen sisältä löytyy yllättäen saarekkeita, joiden kulttuuriin hän solahtaa helposti. Mirjamin kartalta puuttuvat harmaan sävyt: erilaiset alueet limittyvät toisiinsa tarkkarajaisina kuin mutkikkaalla pelilaudalla. Kotiväki ei ymmärrä ratkaisua, mutta Mirjami luottaa suuntavaistoonsa niin vakaasti, että aikoo löytää keinot elää uudessa kotiympäristössään vaikka väkisin. Ystävien kanssa vietetty aika vie ajatukset kevyemmille poluille.

Hannele Richertin toinen kokopitkä sarjakuvateos tutkii mustan ja valkoisen liittoa tussin ja raapekartongin avulla.

Hannele Richert (s. 1979) on sarjakuvantekijä ja myös kääntää sarjakuvia, kirjoittaa niistä ja opettaa. Omien julkaisuidensa lisäksi hän on ollut mukana lukuisissa sarjakuva-antologioissa ja yhteisprojekteissa, viimeisimpinä Sarjakuva-Finlandialla palkittu Sisaret 1918, Ison Numeron asunnottomuutta käsittelevä sarjakuvaspesiaali (2019) sekä tieteen ja taiteen yhteistyöhanke Sarjakuva ja siirtolaisuus.

Näyttelyn avajaisissa klo 18.15–18.30 kuullaan radioteatterihenkinen luentaesitys teoksesta. Näyttelyssä on esillä raapekartonki- ja tussipiirrosoriginaaleja sarjakuvaromaanista Suuntavaisto sekä sen maailmaan liittyviä esineitä. 

Zum Teufel Kustannus on Suomen ahkerin sarjakuvien pienkustantamo. Se toimii Turun Sarjakuvakaupan yhteydessä ja julkaisee tänä vuonna toistakymmentä sarjakuva-albumia, niin kotimaista kuin käännöksiäkin.