Stop motion-animaation intensiiviviikonloppu (kevät 2020)

Stop motion-animaation intensiiviviikonlopussa käydään läpi animaation perusteita. Viikonlopun työpajassa opitaan liikkuvan kuvan perusperiaatteet. Työpajaan voi tulla, vaikkei olisi animaatioita ikinä tehnyt ja hiukan aiheeseen jo perehtyneille, työpaja tarjoaa uusia näkökulmia.

Viikonloppuna käydään läpi animaation kaikki vaiheet: ideointi, teemat,  käsikirjoitus ja toteutus. Pohdimme erilaisia tapoja hyödyntää animaatiota osallistujien lähtökohdista käsin. Osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia animaatiotyylejä esimerkiksi piirtäen, muovailemalla ja askartelemalla lavasteita. Intensiiviviikonloppu sopii mm. aiheesta kiinnostuneille, kuvataiteilijoille, sosiaalialan ohjaajille, opettajille  ja kaikille muille, jotka voivat hyödyntää animaatiota työskentelyssään. Animaatio on hyvä pedagoginen työkalu useiden eri aiheiden käsittelyyn perusopetuksessa, kuin myös muissa sosiaali- ja kasvatusalan ammateissa.

Stop motion- sovellus on helppo oppia ja sitä on mahdollista käyttää hyvinkin erilaisten ryhmien kanssa toimiessa. Sovellus on ilmainen.

Viikonlopulle tarvitset mukaan oman tabletin/ iPadin, jossa on asennettuna Stop motion- sovellus. Jos sinulla ei ole omaa tablettia/iPadia, kurssilla on myös mahdollisuus työskennellä ryhmissä, jolloin käytössä on Sarjakuvakeskuksen iPadeja.

 

kurssin TIEDOT:

Aikataulu: lauantai 29.2. klo 16:15-19:00 ja sunnuntai 1.3. klo 10:00-16:00

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki

Maksu: 95 €/ 60 € (alennus Sarjakuvaseura ry:n ja Sarjakuvantekijät ry:n jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille).

Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeella. 

lmoittautuminen on sitova. Peruutukset osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen veloitamme 20€. Kurssin peruuttaminen kurssin alettua ei ole mahdollista.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua