Sarjakuvailmaisu 1&2 (Syksy 2014/ Kevät 2015)

KURSSI ON TÄYNNÄ! VOIT HALUTESSASI ILMOITTAUTUA VARASIJALLE. MAINITSE SIITÄ VIESTIKENTÄSSÄ.

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kolme lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat. 

Kokonaisuus kestää koko lukuvuoden ja jakautuu neljään periodiin. Syksyn periodit kestävät kuusi viikkoa ja käsittävät kaksi tuntia kontaktiopetusta sekä kaksi tuntia itsenäistä opiskelua viikoittain.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraatiotekniikoihin. Tarkoituksena on tuottaa ideamassaa ja oppia sekä omaksua ideointitapoja. Vuoden aikana tehdään myös lyhyitä sarjakuvia. Oppilaat tutustuvat muun muassa strippisarjakuvaan.

Ilmaisun toinen vuosi keskittyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta. Ilmaisun toisen vuoden teoria keskittyy värioppiin, sommitteluun ja käsikirjoittamiseen.

Ilmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä ryhmänä siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa. 

HUOM! Kurssille tulevat sitoutuvat automaattisesti jatkamaan kurssia myös kevään 2015, jos erillistä ilmoitusta kurssin lopettamisesta ei tehdä joulukuun 12. päivään mennessä 2014. Nyt ilmoittautumisessa on syyslukukausi.

sarjakuvailmaisu kuvitus sarjakuvakeskus joonas lehtimäki

Kurssitiedot:

Syksy 2014: Torstaisin 18.9–4.12.14 klo 17–19 (12 kertaa)

Syyslukukausi: 85/110€ (alennukset Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille ja työttömille)

Kevät 2015: Torstaisin 15.1.–7.5.15 klo 17–19 (17 kertaa)

Kevätlukukausi: 95/120€ (alennukset Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille ja työttömille)

Pääopettaja: Joonas Lehtimäki

Lisätietoa: antti.hintsa@sarjakuvakeskus.fi

Kuvitus: Joonas Lehtimäki