Sarjakuvailmaisu 1&2 (kevät 2015)

KURSSI ON TÄYNNÄ! Voit halutessasi ilmoittautua varasijalle, mutta mainitse siitä lomakkeen lisätietokohdassa.

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kolme lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kokonaisuus kestää koko lukuvuoden ja jakautuu neljään periodiin. Syksyn periodit kestävät kuusi viikkoa ja käsittävät kaksi tuntia kontaktiopetusta sekä kaksi tuntia itsenäistä opiskelua viikoittain.

sarjakuvailmaisu-kuvitus

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraatiotekniikoihin. Tarkoituksena on tuottaa ideamassaa sekä oppia ja omaksua ideointitapoja. Vuoden aikana tehdään myös lyhyitä sarjakuvia. Oppilaat tutustuvat muun muassa strippisarjakuvaan.

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi keskittyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta. Ilmaisun toisen vuoden teoria keskittyy värioppiin, sommitteluun ja käsikirjoittamiseen.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä ryhmänä siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.

KURSSITIEDOT:

Aikataulu, kevät 2015: 15.1.–7.5.15, torstaisin klo 17–19 (16 kertaa, kiirastorstaina 2.4. ei kurssia)
Kurssimaksu, kevätlukukausi: 95/120 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Pääopettaja: Sarjakuvapiirtäjät Hannele Richert, Antti Hintsa, Aino Sutinen ja muut
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta

Kuvitus: Joonas Lehtimäki