Sarjakuvailmaisu 1&2 (kevät 2018)

Kurssi on keväälle 2018 täynnä. Varasijoja kurssille voi kysellä sähköpostitse: info@sarjakuvakeskus.fi.

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kaksi lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraation hakemiseen. Oppilaat tutustuvat sarjakuvan eri lajeihin esimerkkien ja tekemisen kautta. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisjulkaisu.

KarriLaitinen Jatskikioski

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi syventyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta sekä syvennetään väriopin, sommittelun ja käsikirjoittamisen teoriaa. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisnäyttely.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä kokonaisuutena siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa. Kurssin käytyään oman ilmaisun kehittämistä voi jatkaa tutorointiin perustuvalla Sarjakuvailmaisu 3 -kurssilla. Kurssi järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2018.

KURSSITIEDOT:

Aikataulu: 2017: 24.1.–18.4, keskiviikkoisin klo 17–19 
(12 opetuskertaa, hiihtolomaviikolla 21.2. ei opetusta)
Kurssimaksu, kevätlukukausi: 130/110€ (alennus Suomen 
sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Sarjakuvapiirtäjä Karri Laitinen sekä vierailevat tähdet.
Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeen  kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.
Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen veloitamme 20€. Kurssin peruuttaminen kurssin alettua ei ole mahdollista.
 
Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 8. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.

Kuvitus: Karri Laitinen