Lasten, nuorten ja senioreiden sarjakuvakurssit Söderkullassa (syksy 2017)

Suomi 100: Sarjakuvakirjeenvaihto

Syksyn aikana Söderkullan kirjasto ja Sarjakuvakeskus antavat senioreille sekä lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokeilla sarjakuvan harrastamista maksutta. Suomi 100 -juhlavuoteen kuuluvassa hankkeessa kirjastossa kokoontuu tiistaisin lasten ja nuorten sekä senioreiden sarjakuvaryhmä. Ryhmissä opetellaan sarjakuvan perusteita ja sukelletaan satavuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään. Ryhmät käyvät sarjakuvan avulla kirjeenvaihtoa omista kokemuksistaan ja elämäntarinoistaan. Molempien ryhmien opettajana toimii loviisalainen sarjakuvataiteilija ja -opettaja Karri Laitinen.
 
KarriLaitinen Rautatieasema
Kuvitus: Karri Laitinen
Lasten ja nuorten sarjakuvaryhmä 8–13-vuotiaille
Lasten ja nuorten sarjakuvaryhmässä opitaan sarjakuvan perusteet ideoinnista käsikirjoittamiseen ja  piirtämiseen. Ryhmässä suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä tutuilla ja harvinaisemmilla välineillä. Sisältöä sarjakuviin opitaan löytämään omasta elämästä ja lähellä olevista mielenkiintoisista asioista. Aiempaa kokemusta sarjakuvasta tai muusta taiteen harrastamisesta ei tarvita.
Syksyn aikana ryhmä tekee yhteistyötä seniorien sarjakuvaryhmän kanssa. Tarkoitus on, että ryhmät vaihtavat sarjakuvan avulla kokemuksia satavuotiaan Suomen historiasta ja nykypäivästä.
 
Tiistaisin klo 17.00–18.30, 12.9.–28.11. (12krt)
Ilmainen
Opettaja: sarjakuvataiteilija ja -opettaja Karri Laitinen

Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeella, kirjastovirkailijalle Söderkullan kirjastossa tai palvelunumeroon 09-23536003.

Seniorien sarjakuvaryhmä
Seniorien sarjakuvaryhmässä käydään rennossa tunnelmassa läpi sarjakuvan perusteita. Tekemisen lomassa keskustellaan ja muistellaan omaa elämää, josta ammennetaan sisältöä sarjakuviin. Päämääränä on tarjota positiivisia kokemuksia luovasta työskentelystä ja alentaa itsekriittisyyttä omaa tekemistä kohtaan. Aiempaa kokemusta sarjakuvasta tai muusta taiteen harrastamisesta ei tarvita.
Syksyn aikana ryhmä tekee yhteistyötä lasten ja nuorten sarjakuvaryhmän kanssa. Tarkoitus on, että ryhmät vaihtavat sarjakuvan avulla kokemuksia satavuotiaan Suomen historiasta ja nykypäivästä.
 
Tiistaisin klo 18.30–20.00, 12.9.–28.11. (12krt)
Ilmainen
Opettaja: sarjakuvataiteilija ja -opettaja Karri Laitinen
Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeella, kirjastovirkailijalle Söderkullan kirjastossa tai palvelunumeroon 09-23536003.
 
image001