Avoimet työpajat

Sarjakuvakeskus järjestää avoimia, maksuttomia tapahtumia ja työpajoja eri-ikäisille tekijöille. Tervetuloa osallistumaan!

 katuliitu

LASTEN LAUANTAI

Avoimia työpajoja koko perheelle!

lasten lauantai kuvitukset3

Lasten lauantai on joka kuun viimeisenä lauantaina pidettävä maksuton työpaja kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Pienimmät voivat osallistua  aikuisen kanssa. Tapahtumien ohjaajat ja teemat vaihtuvat. Voit myös toivoa tulevia teemoja sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huom! Lasten lauantai -tapahtumat järjestetään tarvittaessa etätehtävien ja -työpajojen muodossa. Lasten lauantai -tapahtumista tiedotetaan Sarjakuvakeskuksen somekanavissa ja verkkosivujen Ajankohtaista-osiossa. Työpajatoimintaa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Syksyn 2021 aikataulut ja teemat:

28.8. klo 12–15 Sarjakuvafestivaalit
25.9. klo 12–15 Zine-työpaja
30.10. klo 12–15 Alien-ystävät
27.11. klo 12–15 Manga-työpaja
11.12. klo 12–15 3D-sarjakuvatalo

Paikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki (Kallio)

SEIKKAILUTAIDEPÄIVÄ

Tule tekemään sarjakuvaa yhdessä seikkaillen!

seikkailutaidepaiva sadepilvi

 

Seikkailusarjistyöpajoissa sukelletaan osaavien opettajien kanssa toiminnallisesti sarjakuvien maailmaan leikin, ulkoilun ja yhdessä tekemisen kautta. Toiminta toteutetaan pääosin ulkona. Opettajina toimivat Seikkailutaidekoulun Verna Kuntsi, Ella Kautto ja Satu Sipilä. Työpajat ovat maksuttomia ja ne suunnattu 7–12-vuotiaille.

Syksyn 2021 aikataulut ja paikat:

pe 22.10. klo 11–14, Maunulatalo
la 6.11. klo 11–14, Entressen kirjasto

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Seikkailutaidekoulun kanssa. Hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

perjantaipaja 

HUOM! PERJANTAIPAJA järjestetään TOISTAISEKSI ETÄNÄ

perjantaipiirtoillat500

Sarjakuvakeskus järjestää avoimia piirtoiltoja joka perjantai klo 15–18. Piirtoillat on suunnattu niin harrastelijoille kuin ammattilaisille ja niissä on tarkoitus vaihtaa ajatuksia ja jakaa palautetta omista ja muiden töistä rennossa ilmapiirissä. Ryhmää vetää Saana Kaurala.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Discord-etäpajaan, lähetä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Seuraa ryhmää somessa:
Facebook-ryhmä
Blogi: perjantaipaja.tumblr.com
Instagram: instagram.com/perjantaipaja

Paikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki (Kallio)

 

CROQUIS-ILLAT 

HUOM! CROQUIS-PAJOJA EI TOISTAISEKSI JÄRJESTETÄ pandemian takia

received 245827782779245

Sarjakuvakeskuksen croquis alkaa uudessa paikassa Kulttuurikeskus Caisalla, Kaikukatu 4, 00530 Helsinki. Ajankohta on torstaisin klo 17.45–18.45. Tuo omat välineet ja mallille pieni käteispalkkio. Tervetuloa!

Sarjakuvakeskus järjestää elävän mallin piirtämistä. Tunneilla harjoitellaan tavanmukaista pitkää ja lyhyempää asentoa, mutta myös kokeellisempaa varjostuksen ja vaatteiden piirtämistä.

Paja on kaikille avoin ja etukäteen ilmoittautumista ei tarvita. Mallille kerätään kolehti, joten varaa tätä varten vähintään 3€. Malliksi saa myös hakea, kiinnostuneet voivat ilmoittautua pajojen vetäjälle, Geneva Rosett-Hafterille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (kirjoita mielellään englanniksi).

Sarjakuvakeskus Croquis tiedottaa myös Facebookissa. Croquis-pajoja pidetään myös Sarjakuvakeskuksen tapahtumissa.

 

 

Kuvitukset: Sakari Sivonen, Anna Neva, Frida Lindholm