Heimdall

Saksalaisen Max Baitingerin esikoissarjakuvateos Heimdall ammentaa skandinaavisesta mytologiasta ja mukailee vapaasti Edda-teosta. Se kertoo Heimdall-nimisestä jumalasta, jonka erityislahjakkuutena on se, että hän näkee kaiken. Heimdall ei ole erityisen rohkea – päinvastoin kuin veljensä Thor, sään jumala, tai isänsä Odin, joka on luonut maailman ja tietää kaiken.

Koska Heimdall näkee kaiken, hänen tehtävänään on istua Valhallan katolla ja vartioida päivästä toiseen aurinkoa. Jonain päivänä nimittäin taivaalle tulee ilmestymään suuri susi, joka syö auringon. On tärkeää, että Heimdall näkee tämän, sillä se on merkki ragnarökistä, suuresta maailmanlopun taistelusta. Suden nähtyään Heimdallin tulee puhaltaa suureen torveensa ja näin varoittaa kaikkia muita tulevasta taistelusta.

Heimdall nayte

Koska maailman loppumisen merkkejä ei kuitenkaan vielä näy, Heimdallilla on paljon aikaa miettimiseen. Noina hetkinä hänen mielessään pyörii monenlaisia ajatuksia tulevasta ja myös epäilyksiä siitä, että hän epäonnistuukin tärkeässä vartiointitehtävässään.

Max Baitinger osallistuu Cune Comics-in-Residence-taiteilijaresidenssiohjelmaan Helsingissä. Ohjelma on saanut rahoitusta mm. EU:n Kulttuuriohjelmalta.

8,00€ verkkokaupasta.

Baitinger kertoo kirjan taustoista Sarjakuvakeskuksen blogissa.

Arvostelu Kalevassa 19.10.2013

 

Heimdall nayte-sarjis