Usein kysytyt kysymykset

Jos et löytänyt vastausta kysymysten joukosta, niin ota meihin yhteyttä: info@sarjakuvakeskus.fi


Mikä taho ylläpitää Sarjakuvakeskusta?

Keskuksen takana on Suomen sarjakuvaseura ry, alan keskusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1971. Lisätietoa saa osoitteesta www.sarjakuvaseura.fi, voit myös liittyä jäseneksi ja tilata Sarjainfo-lehden.

Voinko hakea harjoittelupaikkaa koulun tai työvoimatoimiston kautta?

Kyllä. Tarvitsemme harjoittelijoita aika ajoin erilaisiin rooleihin. Palkkaa emme valitettavasti voi maksaa, mutta tukia elämiseen voidaan järjestää TE-toimiston tai opiskelupaikan kautta. Harjoittelun tarkemmista puitteista voidaan aina sopia yksilöllisesti. Myös avoimia hakemuksia otetaan vastaan, kerro itsestäsi ja liitä mukaan mahdollisia näytteitä töistäsi! Arvostamme laajaa osaamista, eikä sarjakuvaharrastuneisuus ole pakollista. Hakemukset sähköpostitse info@sarjakuvakeskus.fi.

Mitä kautta saisin julkaistua omia sarjakuviani?

Helpointa on julkaista sarjakuvia internetissä, esimerkiksi sarjakuvablogit.com-sivustolla. Nykyään on myös entistä helpompaa ja halvempaa julkaista omakustanne, tarjouksia voi kysellä painotaloista. Töitä voi tietysti tarjota myös suoraan erilaisille lehdille ja kustantajille. Sarjakuvakeskuksen kursseilla neuvotaan myös julkaisuun liittyvistä asioista.

Saako Sarjakuvakeskukselle tuoda koiran?

Kurssien ajaksi tai pidemmäksi aikaa ei. Muuten voi tuoda nopeasti käymään, jos paikalla ei ole allergisia. Opaskoirat ovat kuitenkin sallittuja Sarjakuvakeskukselle ja muihin tapahtumiin.

Onko paikalle esteetön pääsy?

Eri opetustilojen saavutettavuustiedot löytyvät täältä.

kadet aino pieni web

Saako kursseille osallistua, vaikka ei olisi aiemmin piirtänyt sarjakuvia?

Meillä on kursseja kaikentasoisille tekijöille ja aiempi sarjakuvaharrastuneisuus tai -tuntemus ei ole pakollista. Muutama kurssi on suunnattu edistyneille, suurin osa sopii myös aloittelijoille. Osa kursseista ja työpajoista keskittyy myös erilaisiin tekniikoihin, joita voi hyödyntää muussakin taiteellisessa toiminnassa.

Sopivatko kurssit myös ammattilaisille?

Kyllä. Aikuisten kursseilla opetus on suunnattu sekä harrastelijoille että ammattilaisille. Kurssit on suunniteltu niin että ne sopivat myös kokeneille tekijöille, ellei toisin ole mainittu. Voit kysyä lisätietoa tietystä kurssista, jos jokin askarruttaa: opetus@sarjakuvakeskus.fi.

Voinko tilata sarjakuvapajan tapahtumaani?

Räätälöityjä kursseja, työpajoja sekä muuta ohjelmaa (esim. livepiirtoa, haastatteluja, näyttelyitä ja luentoja) on mahdollista tilata kaikkialle Suomeen ja ulkomaillekin. Järjestämme erilaisia kurssikokonaisuuksia, luentoja ja esityksiä sekä räätälöityjä pajoja kouluille, työpaikoille, tapahtumiin jne. Sarjakuvan lisäksi kauttamme löytyy animaation, journalismin ja elokuva-alan osaajia. Jos haluat tilata työpajan, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi.

Olen sarjakuva-ammattilainen. Voinko tarjota teille suunnittelemaani sarjakuvakurssia?

Toki, voit lähestyä meitä sähköpostilla ja kertoa ideastasi. Kerro myös itsestäsi. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista ideoista ja yhteistyöstä, ota yhteyttä! Kurssia tai työpajaa voi myös tarjota tämän lomakkeen kautta.

Miten saisin palautetta sarjakuvastani?

Voit ottaa yhteyttä palautepalveluumme, josta voit saada ammattilaisen kommentit.

willerit-web

Minkä arvoisia omistamani sarjakuvalehdet ovat?

Keräilylehtien suhteen kannattaa ottaa yhteyttä divareihin ja esimerkiksi Kulkukatin poika -sarjakuvakauppaan Helsingissä. He osaavat parhaiten vastata hintatiedusteluihin.

Kuvat: Aino Sutinen ja Ville Manninen