lohikaarmemv 200 txt

Ota yhteyttä

Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki

Yleinen sähköposti: info@sarjakuvakeskus.fi,
henkilökunnan suorat yhteystiedot täältä.
Opetukseen liittyvät asiat: opetus@sarjakuvakeskus.fi  

Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100. Puhelut ma ja to klo 11–17.
Office phone number: 09 685 6100. Calls Monday and Thursday between 11pm and 5pm.

Blogi

Suomen sarjakuvaseuran 50-vuotisseminaarista
22 joulu 2021 09:17 - Aino Sutinen

Teksti ja livekuvitukset: Aino Sutinen
Valokuvat: Henry Söderlund ja Aino Sutinen Sarjakuvaseuran 50-vuotisseminaari pidettiin seuran perustamisen vuosipäivänä 23.11.2021 Kirjan Talolla Helsingissä. Ohjelmassa keskusteltiin seuran ja sarjakuva-alan historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Keskusteluista kaksi (Sarjainfo ja sarjakuvaneuvokset) on kuunneltavissa sarjakuvaseuran SoundCloud-tilillä tästä linkistä. 49-vuotiaasta Sa [ ... ]

Lue lisää
Muita viimeaikaisia blogikirjoituksia

Facebook

KURSSI ON TÄYNNÄ! Voit halutessasi ilmoittautua varasijalle, mutta mainitse siitä lomakkeen lisätietokohdassa.

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kolme lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kokonaisuus kestää koko lukuvuoden ja jakautuu neljään periodiin. Syksyn periodit kestävät kuusi viikkoa ja käsittävät kaksi tuntia kontaktiopetusta sekä kaksi tuntia itsenäistä opiskelua viikoittain.

sarjakuvailmaisu-kuvitus

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraatiotekniikoihin. Tarkoituksena on tuottaa ideamassaa sekä oppia ja omaksua ideointitapoja. Vuoden aikana tehdään myös lyhyitä sarjakuvia. Oppilaat tutustuvat muun muassa strippisarjakuvaan.

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi keskittyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta. Ilmaisun toisen vuoden teoria keskittyy värioppiin, sommitteluun ja käsikirjoittamiseen.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä ryhmänä siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.

KURSSITIEDOT:

Aikataulu, kevät 2015: 15.1.–7.5.15, torstaisin klo 17–19 (16 kertaa, kiirastorstaina 2.4. ei kurssia)
Kurssimaksu, kevätlukukausi: 95/120 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Pääopettaja: Sarjakuvapiirtäjät Hannele Richert, Antti Hintsa, Aino Sutinen ja muut
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta

Kuvitus: Joonas Lehtimäki