Videoterveisiä Oulun pop-up Sarjakuvakeskukselta!

Sarjakuvakeskus rantautui tiistaina Oulun Kulttuuritalo Valveelle. Pop-up Sarjakuvakeskus tarjoaa avoimia non-stop -työpajoja kaikenikäisille, kursseja lapsille ja nuorille sekä kolme sarjakuvanäyttelyä. Lisäksi pystytimme Valveelle Sarjakuvakeskuksen kirjakaupan.

oulu tervetuloa2

Tapahtuma on otettu innokkaasti vastaan. Avoimista työpajoista ehkä suosituin on ollut teippihahmopaja, jossa pop-up Sarjakuvakeskuksen kävijät ovat voineet suunnitella oman hahmon ja teipata sen ääriviivat lattiaan erilaisia värikkäitä teippejä käyttäen. Myös iPad-sarjakuvapaja on kiinnostanut Valveella kävijöitä. On ollut hauskaa huomata, miten suurella kiinnostuksella sekä pajoihin osallistuvat että kiireessä ohi kulkevat ihmiset ovat suhtautuneet sarjakuvakeskukseen. Matalan kynnyksen avoimet työpajat ovat houkutelleet sarjakuvanteon pariin myös niitä, jotka eivät miellä itseään piirtäjiksi tai muuten taiteellisiksi.

oulu teippihahmot

 

oulu oppitunti

Eräs pop-up Sarjakuvakeskuksen tarkoituksista on ollut kannustaa Oulun sarjakuvaseuraa oman sarjakuvakeskuksen perustamisessa. Kannustuksemme on selvästi tehonnut, sillä päivän kuumin uutinen kuultiin tänään Oulun sarjakuvaseuran puheenjohtaja Harri Filpalta: Oulun sarjakuvakeskus avaa ovensa 11.1.2014 Kulttuuritalo Valveella! Valve on mitä erinomaisin paikka uudelle sarjakuvakeskukselle, sillä se tarjoaa jo nyt monipuolisesti kulttuurielämyksiä elokuvista tanssiin, opetusta sanataiteesta kädentaitoihin sekä tiloja näyttelyille ja muille kulttuuritapahtumille. Tilojen saaminen sarjakuvakeskukselle on vasta alkua. Harri Filppa kertoo, että uuden keskuksen toimintaan tulee kuulumaan ainakin näyttelyitä ja sarjakuvatyöpajoja.

Filppa on muutenkin tyytyväinen Sarjakuvakeskuksen vierailuun Oulussa. Oulun sarjakuvafestivaalit alkavat huomenna perjantaina, ja pop-up -keskus on ollut hyvää lämmittelyä sarjakuvatunnelmaan. Oulun sarjakuvaseuran vapaaehtoiset ovat auttaneet niin pop-upin pystyttämisessä kuin pajojen vetämisessäkin. Yhteistyö on sujunut mainiosti. Toivottavasti viikonlopun festarit keräävät oululaiset sarjakuvan ystävät sankoin joukoin paikalle!

Teksti ja video: Laura Antola
Kuvat: Karri Lehtonen, Laura Antola