Supersankareita ja livemusiikkia Arabian katufestareilla

Lauantaina 16.5. Arabian Katufestivaalilla Sarjakuvakeskuksen edustalle ilmestyi livemusiikkilava ja tarjolla oli pajatoimintaa koko perheen supersankaripajan merkeissä. Ulkoilmatapahtuma starttasi puolilta päivin ja festarisää suosi kävijöitä auringon lämmittäessä tuulisen iltapäivän aikana. Space-näyttely, sarjakuvakauppa ja kahvion herkut houkuttelivat kosolti kävijöitä myös keskuksen sisätiloihin. 

Supersankaripajassa askarreltiin värikkäästä kangasvalikoimasta ikioma supersankariasu naamioineen, viittoineen ja logoineen. Innokkaita osallistujia oli runsaasti ja pajassa askartelevista lapsista vanhempineen välittyi mahtava yhdessä tekemisen fiilis. 

supersankaripaja-web

anna-paukku-cruz-katufestivaali-web

salla-moilanen-supersankari

salla-moilanen-supersankari2-web

Livemusiikkilavalla ensimmäisenä vuorossa oli Metropolian Kulkijan Matkassa -lastenesitys, jonka eläinlaulujen tahtiin perheen pienimmät pääsivät jammailemaan. DJ Kahtia Sahaus soitti meneviä kappaleita koko tapahtuman ajan ja livemusiikkikeikat kuultiin esiintyjiltä Kasper, Karri Lehtonen ja Hyvät miehet sekä Tenho. 

kulkijan-matkassa-web

yleiskuva-web

Konkreettista katutaidetta nähtiin, kun taitelija Jana Vasiljević loi Sarjakuveskuksen portaikon päätyyn seinämaalauksen. Tapahtuman yleisökin pääsi osallistumaan taiteiluun katuliiduilla ja värikkäät piirtoviivat mutkittelivatkin pitkin Hämeenkatua.

maalausprojekti-web

pikkukatutaitelija-web

Teksti: Johanna Hakanen
Kuvat: Johanna Hakanen, Anna Paukku Cruz, Salla Moilanen

Lisää valokuvia Katufestivaalilta kuva-albumissa täällä.

Jana Vasiljevićin seinämaalaus portaikossa on valmis tänään 20.5. ja hänen Suspended Disbelief -näyttelynsä avajaiset pidetään klo 18 alkaen, tervetuloa.